12H Mugello: ST Racing claimt eerste overwinning voor de BMW M4 GT3

De nieuwe BMW M4 GT3 heeft zijn eerste overwinning behaald. ST Racing won de 12h Mugello (ITA), de tweede race in de Creventic 24H Series, en claimde daarmee het eerste algemene succes in de geschiedenis van het team. BMW M Motorsport-teams rijden sinds januari 2022 met de BMW M4 GT3 in races en de nieuwe auto heeft nu na twee maanden zijn eerste overwinning. 

De bemanning, waaronder mede-eigenaar en coureur Samantha Tan (CAN), stapte dit seizoen pas naar de hoogste GT3-klasse, nadat ze de GT4-titel in 2021 hadden gewonnen, en nam pas deel aan de tweede race met de BMW M4 GT3 na de 24 uur van Dubai ( VAE) in januari. Na een dominante prestatie in het tweedelige evenement in Mugello – 5,5 uur racen op zaterdag, de resterende 6,5 op zondag – eindigden Tan en haar teamgenoten Nick Wittmer (CAN) en Bryson Morris (VS) twee ronden voorsprong op de tweede – geplaatste auto. 

“Deze overwinning betekent zoveel voor onze kleine Canadese familie”, zei Tan. “Ik wil iedereen bedanken: BMW M Motorsport, Motul en iedereen in het team. Absoluut iedereen! Dat was gewoon fenomenaal!”

Het was ondertussen tien jaar geleden dat een BMW M Motorsport-team de eindoverwinning behaalde in de 24H Series – met de BMW Z4 GT3. 

Bron: BMW M Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!