17-jarige Milan De Laet debuteert met EJ Automotive

De Ford Fiesta Sprint Cup heeft gedurende de twee voorbije seizoenen voldoende bewezen dat het een ideale formule is voor jonge coureurs om zich in de kijker rijden en de stiel te leren. Dat heeft de entourage van 17-jarige Milan De Laet ertoe aangezet om de jonge man uit Haacht weldra zijn debuut te laten beleven in de Ford Fiesta Sprint Cup!

“Nadat Milan vorig jaar kampioen werd in de Franse Formule Ford hadden wij het plan opgevat om hem te laten deelnemen aan het hoogstaande Britse Formule Ford-kampioenschap, inclusief het bekende Formula Ford Festival op Brands-Hatch,” legt vader Chris De Laet uit. “Onder invloed van het Coronavirus werd de Britse F. Ford evenwel herleid tot drie weekends en dienden wij een oplossing te vinden om Milan nog in een andere sprintklasse te laten uitkomen. Gezien Toon Bosmans zich als coach ontfermt over Milan en hij vorig jaar voor EJ Automotive uitkwam in de Ford Fiesta Sprint Cup, was de keuze vlug gemaakt. Vooral omdat we Milan willen klaarstomen voor het snellere werk in de toerwagenracerij!”

Wegens het samenvallen van de twee Ford-getinte meetings op TT Circuit Assen en de datums in Formule Ford, komt Milan enkel aan de start in twee confrontaties, te beginnen met de Superprix op Circuit Zolder en later Circuit Zandvoort.

“Aanvankelijk zag Mathieu Detry zich verzekerd van het nodige budget om de eerste twee meetings bij EJ Automotive te debuteren, maar, ja, ook hier strooide Corona roet in het eten,” verduidelijkt Jurgen Evers, de drijvende kracht achter EJ Automotive. “Op dat ogenblik hadden wij enkel het idee opgevat om Milan veelvuldig te laten testrijden en kilometers ervaring op te steken. Toen Mathieu ons liet verstaan dat de centen ontbraken, hebben we de twee kalenders naast elkaar gelegd en ontstond het plan om Milan daadwerkelijk te laten racen in de Ford Fiesta Sprint Cup. We proberen vooralsnog om Mathieu weer aan boord te krijgen.”

Zoals gemeld, zat Milan De Laet al veel achter het stuur van de #76 Ford Fiesta ST-Line van EJ Automotive. Zowel op Circuit Zandvoort, tijdens de officiële testdag, als de vrije trainingen op Circuit Zolder.

“Ik werd met de begeleiding en coaching van Jurgen, Toon en het gehele EJ Automotive team op korte tijd klaargestoomd om het onderste uit de kan te halen van de Fiesta ST-Line,” zegt Milan. Voorwielaandrijving was nieuw voor mij, maar toch kreeg ik de auto snel onder de knie. Ik heb begrepen dat ik met mijn 17 jaar thuishoor  in de Junior-klasse waar ik samen met andere ervaren jongeren aan de start kan verschijnen. De Ford Fiesta Sprint Cup heeft al heel wat bekende namen opgeleverd en ik kan niet wachten om mezelf aan dat lijstje toe te voegen.”

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!