17-jarige Milan De Laet debuteert met EJ Automotive

De Ford Fiesta Sprint Cup heeft gedurende de twee voorbije seizoenen voldoende bewezen dat het een ideale formule is voor jonge coureurs om zich in de kijker rijden en de stiel te leren. Dat heeft de entourage van 17-jarige Milan De Laet ertoe aangezet om de jonge man uit Haacht weldra zijn debuut te laten beleven in de Ford Fiesta Sprint Cup!

“Nadat Milan vorig jaar kampioen werd in de Franse Formule Ford hadden wij het plan opgevat om hem te laten deelnemen aan het hoogstaande Britse Formule Ford-kampioenschap, inclusief het bekende Formula Ford Festival op Brands-Hatch,” legt vader Chris De Laet uit. “Onder invloed van het Coronavirus werd de Britse F. Ford evenwel herleid tot drie weekends en dienden wij een oplossing te vinden om Milan nog in een andere sprintklasse te laten uitkomen. Gezien Toon Bosmans zich als coach ontfermt over Milan en hij vorig jaar voor EJ Automotive uitkwam in de Ford Fiesta Sprint Cup, was de keuze vlug gemaakt. Vooral omdat we Milan willen klaarstomen voor het snellere werk in de toerwagenracerij!”

Wegens het samenvallen van de twee Ford-getinte meetings op TT Circuit Assen en de datums in Formule Ford, komt Milan enkel aan de start in twee confrontaties, te beginnen met de Superprix op Circuit Zolder en later Circuit Zandvoort.

“Aanvankelijk zag Mathieu Detry zich verzekerd van het nodige budget om de eerste twee meetings bij EJ Automotive te debuteren, maar, ja, ook hier strooide Corona roet in het eten,” verduidelijkt Jurgen Evers, de drijvende kracht achter EJ Automotive. “Op dat ogenblik hadden wij enkel het idee opgevat om Milan veelvuldig te laten testrijden en kilometers ervaring op te steken. Toen Mathieu ons liet verstaan dat de centen ontbraken, hebben we de twee kalenders naast elkaar gelegd en ontstond het plan om Milan daadwerkelijk te laten racen in de Ford Fiesta Sprint Cup. We proberen vooralsnog om Mathieu weer aan boord te krijgen.”

Zoals gemeld, zat Milan De Laet al veel achter het stuur van de #76 Ford Fiesta ST-Line van EJ Automotive. Zowel op Circuit Zandvoort, tijdens de officiële testdag, als de vrije trainingen op Circuit Zolder.

“Ik werd met de begeleiding en coaching van Jurgen, Toon en het gehele EJ Automotive team op korte tijd klaargestoomd om het onderste uit de kan te halen van de Fiesta ST-Line,” zegt Milan. Voorwielaandrijving was nieuw voor mij, maar toch kreeg ik de auto snel onder de knie. Ik heb begrepen dat ik met mijn 17 jaar thuishoor  in de Junior-klasse waar ik samen met andere ervaren jongeren aan de start kan verschijnen. De Ford Fiesta Sprint Cup heeft al heel wat bekende namen opgeleverd en ik kan niet wachten om mezelf aan dat lijstje toe te voegen.”

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!