24 Hours of Daytona: Helio Castroneves en Meyer Shank Racing pakken als eerste de finishvlag

Helio Castroneves, Tom Blomqvist, Oliver Jarvis en Simon Pagenaud bezorgen Meyer Shank Racing de overwinning tijdens de Rolex 24 Hours of Daytona. Blomqvist gaf de leidende Acura door aan teamgenoot Castroneves, de voorsprong op Ricky Taylor slinkt tot amper een halve seconde wanneer op 50 minuten van het einde een nieuwe Full Course Yellow zich voordoet. Met nog 30 minuten op de klok wordt de laatste sprint ingezet naar de finishlijn, de Braziliaan weet de Wayne Taylor Acura af te houden en schenkt zo de overwinning aan het team. Richard Westbrook, Tristan Vautier, Loic Duval en Ben Keating pakken het brons voor JDC-Miller Motorsports.

Éric Lux, Devlin DeFrancesco, Pato O’Ward en Colton Herta pakken de zege in de LMP2-klasse. Op slechts 10 minuten van het einde plaatst Herta in de DargonSpeed Oreca een laat remmanoeuvre op Louis Delétraz in de Le Mans chicane. Wat later slaagt ook Van der Garde van Racing Team Nederland (Frits van Eerd, Dylan Murray en Rinus Van Kalmthout) erin om de Tower Motorsports (Ferdinand Habsburg, John Farano, Louis Déletraz, Rui Andrade) wagen naar de derde plaats te verwijzen.

(c) IMSA -#81: DragonSpeed USA, ORECA LMP2 07, LMP2: Patricio O’Ward, Eric Lux, Devlin Defrancesco, Colton Herta

In LMP3-klasse ging de Riley Motorsports Ligier JS P320 (Gar Robinson, Felipe Fraga, Kay van Berlo, Michael Cooper) met de overwinning lopen, Sean Creech Motorsport met Malthe Jakobsen, Sebastian Priaulx, João Barbosa en Lance Willsey worden op één ronde gezet en eindigen op plaats twee. De CORE Autosports Ligier met Niclas Jönsson, Jon Bennett, Colin Braun en George Kurtz moeten in de slotfase van de wedstrijd genoegen nemen met het laatste ereschavot.

(c) PORSCHE AG – Pfaff Motorsport

De strijd om het goud in de GTD Pro-klasse werd gewonnen door Pfaff Motorsports (Matt Campbell, Felipe Nasr, Mathieu Jaminet). Al was het nagelbijten in de laatste twee ronden van de 60ste editie van de Rolex 24 Hours of Daytona. In de slotronde probeerde Laurens Vanthoor (KCMG Porsche met Patrick Olsen, Dennis Olsen en Alexandre Imperatori) nog in de binnenkant van de Le Mans Chicane te duiken, maar raakte zelf door contact met Jaminet van de piste af. Door het roekeloze manoeuvre verliest onze landgenoot ook nog de tweede plaats aan de Ferrari 488 van Risi Competizione (Daniel Serra, James Calado, Alessandro Pier Guidi, Davide Rigon).

(c) Wright Motorsports

Onze andere Belg, Jan Heylen won met de Wright Motorsports Porsche (Ryan Hardwick, Richard Lietz, Zach Robichon) in de GTD-klasse. Met 12 seconden achterstand kwam de Aston Martin van Magnus Racing (John Potter, Andy Lally, Spence Pumpelly, Jonny Adam) onder de zwart-wit geblokte door, voor de AF Corse Ferrari van Toni Vilander, Simon Mann, Louis Perez Companc en Nicklas Nielsen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!