24 Hours of Zolder: Russell Racing op pole, Xwift Praga bij de GT’s

Gillis Magnus die de #2 Russell Racing Norma deelt met Alon Day, Jeffrey Van Hooydonk, Hans en Frank Thiers was drie tienden sneller dan de TheRocket #11 van Stienes Longin. In de GTA-klasse ging de snelste tijd naar Ales Jirasek in de #78 Praga RX1, met een vijfde tijd algemeen mag de bolide zaterdag plaatsnemen op de eerste startrij naast de rode proto van Krafft by PK Carsport.

Tijdens de Super Pole krijgt elk team één vrije ronde de kans om een gooi te doen naar de pole positie van de 24 Hours of Zolder. Vooral de vijfde tijd van Jirasek was een knaller, de Praga RX1 van ondermeer Ben Collins (The Stig) deed het verrassend beter dan de #3 McDonald’s Racing Norma met Ugo de Wilde aan het stuur. Ook Cédic Wauters zorgde ervoor dat de Porsches deze keer de achterkant van de #20 Totaalplan Lamborghini zouden zien tijdens de start, met een knappe zevende tijd mag hij als tweede snelste GT vertrekken op zaterdag.

Benjamin Paque nam de pole voor zijn rekening met de #219 Speedlover Porsche Cayman GT4 in de GTB-klasse. In de TA-klasse mocht Tom Van Rompuy de eer voor zijn rekening nemen in de #4 VR Racing by Qvick Motorsport BMW M2 CS. De #33 Xwift Racing Events BMW met Johan Lambregs aan het stuur kwam als snelste over de eindmeet in de TB-klasse.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

De clubs, hoofdrolspelers in Shell SpaItalia!

Of het bij hen nu draait om Italiaanse vier- of tweewielers, de clubs horen altijd bij de drijvende krachten van Shell SpaItalia! Hun leden...

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...
error: Content is protected !!