24H Dubai: 1-2 overwinning voor WRT Audi’s

Voor de derde keer na 2016 en 2019 heeft een Audi-klantenteam de traditionele opener van het endurance-seizoen in Dubai gewonnen. Team WRT uit België, dat zes jaar geleden zijn eerste succes boekte, vierde een overtuigende een-twee. Mohammed Saud Fahad Al Saud/Axcil Jefferies/Christopher Mies/Dries Vanthoor/Thomas Neubauer wonnen voor hun teamgenoten Benjamin Goethe/Arnold Robin/Maxime Robin/Jean-Baptiste Simmenauer/Frédéric Vervisch. Voor de GT3-versie van de Audi R8 LMS was dit al de vijftiende eindzege in een 24-uursrace wereldwijd sinds de start van het programma in 2009.

Audi R8 LMS #31 (WRT), Benjamin Goethe/Arnold Robin/Maxime Robin/Jean-Baptiste Simmenauer/Frédéric Vervisch

“Na de eerste en derde plaats in de eerste overwinning van onze klanten zes jaar geleden en de eerste en tweede plaats in 2019, kunnen we nu blij zijn met een nieuwe een-twee overwinning van onze klanten”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing. “Gefeliciteerd aan WRT-teambaas Vincent Vosse en zijn coureurs. We betuigen ook onze dank en felicitaties aan PK Carsport, Car Collection Motorsport en AC Motorsport, die een perfect weekend hebben afgesloten met hun podiumplaatsen.” Team WRT domineerde de seizoensopener van de 24H Series. De winnende nr. 7 MS7 by WRT-auto, die vanaf poleposition startte, leidde de endurancerace gedurende 301 ronden. De nummer 31 volgde zijn zusterauto als een schaduw, zat er zelfs 210 ronden voor en kwam slechts één ronde later over de finish. Nog eens twee ronden achterstand volgde de volgende rivaal. Een ander Audi-klantenteam, Attempto Racing, kwam als zevende over de finish. Het team van Arkin Aka uit Hannover, Duitsland, behaalde de top tien met bijzonder jonge coureurs: Alex Aka/Luca Engstler/Finlay Hutchison/Nicolas Schöll/Florian Scholze.

Audi R8 LMS #7 (MS7 by WRT), Mohammed Saud Fahad Al Saud/Christopher Mies/Dries Vanthoor/Axcil Jefferies/Thomas Neubauer

De GT3-versie van de Audi R8 LMS scoorde niet alleen successen in het algemeen klassement. De auto met nummer 34 van Car Collection Motorsport behaalde nog steeds de derde plaats in het Am-klassement, hoewel door contact met een tegenstander een spoorstang op de achteras moest worden vervangen. De heren coureurs Gustav Edelhoff/Elmar Grimm/Dr. Johannes Kirchhoff/Ingo Vogler, jarenlang trouwe klant van het team van Peter Schmidt en het merk Audi, deelde de cockpit met de jonge Max Edelhoff. Het podiumsucces betekende ook een bijzonder emotioneel afscheid: voor Gustav Edelhoff – die in de jaren tachtig al Audi-klant was in de rallysport – was het de laatste 24-uursrace in Dubai. Saintéloc Racing eindigde als zesde in het Am-klassement, een tweede R8 LMS van Car Collection Motorsport als achtste.

Audi R8 LMS GT4 #411 (Heide Motorsport), Cabell Fisher/Sophie Hofmann/Ulrich Kainzinger/Daniel Karl/Heinz Schmersal

Team PK Carsport zette een overtuigende prestatie neer in de GTX-klasse. De Belgische ploeg van Anthony Kumpen – vorig jaar tweede in de GT2 European Series met Peter Guelinckx/Bert Longin – was het eerste team ter wereld dat een endurancerace met de Audi R8 LMS GT2 deed. Guelinckx, Longin en hun teamgenoten Stienes Longin en Stijn Lowette namen de leiding in hun klasse in ronde 140 met het krachtigste model van Audi Sport customer racing. Na 24 uur racen hadden ze een voorsprong van 25 ronden opgebouwd op de als tweede geplaatste Lamborghini.

Audi R8 LMS GT2 #704 (PK Carsport), Peter Guelinckx/Bert Longin/Stienes Longin/Stijn Lowette

In de TCR-klasse streden de Audi-klantenteams opnieuw om de beste posities. AC Motorsport, twee jaar geleden TCR-winnaar in Dubai en vorig jaar TCR tweede in de 24H Series, eindigde als tweede met de eerste generatie Audi RS 3 LMS. Aan het stuur zaten Miklas Born, Mathieu Detry, Yannick Mettler en vaste coureur Stéphane Perrin. Alleen een losse schokdemper op de achteras beroofde het team, dat tijdelijk aan de leiding stond, van de kans om het succes van 2020 te herhalen. De tweede generatie toerwagen maakte zijn 24-uurs debuut voor de Autorama Motorsport by Wolf- Power Racing-team. Rob Huff/Marcus Menden/Marlon Menden/Peter Posavac was gestart vanaf pole position en leidde de race soms. Na tweederde van de race-afstand moest een kapotte ingaande as van de koppeling echter een tijdrovende vervanging zijn. Het Zwitserse team liet zich hierdoor niet ontmoedigen, kwam na twee en een half uur reparatie weer in actie en behaalde nog steeds de zesde plaats. De enige Audi R8 LMS GT4 eindigde het populaire evenement voor clubracers niet. Team Heide-Motorsport besloot met pensioen te gaan na een ongeval in ronde 387.

Bron: Audi Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!