24H Dubai: Nieuwe BMW M4 GT3 doorstaat uithoudingstest bij eerste officiële race-optreden.

Het nieuwe vlaggenschip van BMW M Motorsport heeft de duurtest in de woestijn met glans doorstaan. Na de testraces van vorig seizoen en succesvolle FIA-homologatie, markeerde de 24H of Dubai van vrijdag tot zaterdag, het eerste race-optreden voor de nieuwe BMW M4 GT3 in handen van BMW M Motorsport-teams. ST Racing en Schubert Motorsport streden met in totaal drie BMW M4 GT3’s bij de seizoensopener in de 24H Series. Na 24 uur racen met talloze Code 60-periodes en een zandstorm op zaterdagochtend, bereikten alle drie auto’s de finish bij hun racedebuut.

(c) BMW M Motorsport

ST Racing behaalde met de #28 BMW M4 GT3 de negende plaats in de topcategorie, de GT3-klasse. De auto werd bestuurd door Jon Miller (VS), Nick Wittmer (CAN), Louis-Philippe Montour (CAN) en Chandler Hull (VS). Schubert Motorsport kreeg vroeg in de race een tegenslag toen de #30 BMW M4 GT3 werd beschadigd na contact met een andere concurrent. De daaropvolgende lange reparatieonderbreking zag de #30 ver terugvallen. Na 24 uur kwamen BMW M-fabrieksrijder Nick Yelloly (GBR), Jordan Witt (GBR), Marcel Lenerz (GER) en Jens Liebhauser (GER) als tiende over de streep in de GT3-klasse.

De #1 auto van ST Racing, die deelnam aan de Pro-Am-klasse, was een groot deel van de race de best geplaatste BMW M4 GT3 in het veld en lag op koers voor een podiumplaats in zijn klasse. Een technisch probleem kostte toen echter de positie, hoewel het mogelijk was om reparaties uit te voeren. De #1, bestuurd door Samantha Tan (CAN), Bryson Morris, Anthony Lazzaro, Harry Gottsacker en Tyler Maxson (allen VS), eindigde toen als vijfde in de Pro-Am-klasse.

(c) BMW M Motorsport

Het volgende hoogtepunt voor de BMW M4 GT3 staat gepland voor over twee weken in Noord-Amerika. Bij de seizoensopener van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IMSA-serie), zullen de legendarische 24 Hours of Daytona (VS), BMW M Team RLL en Turner Motorsport strijden met de nieuwe GT-auto.

(c) BMW M Motorsport

BMW M Motorsport-teams deden ook mee in Dubai met de BMW M4 GT4 en de BMW M2 CS Racing. Ze behaalden meerdere podiumplaatsen in hun categorieën. Het RHC Jorgensen-Strom by Century-team bereikte de derde plaats op het podium met de #450 BMW M4 GT4 in de GT4-klasse. De #429 van Century Motorsport en de #451 van Team AVIA Sorg Rennsport volgden op de vierde en vijfde plaats. In de TCX-categorie eindigde Cogemo/TLRT als tweede met de #255 BMW M2 CS Racing, voor Yeeti Racing met de #208 BMW M2 CS Racing op de derde plaats. Schubert Motorsport behaalde de zesde plaats in dezelfde klasse met de #200 BMW M2 CS Racing.

(c) BMW M Motorsport

Reacties op de 24H Dubai.

Achim Klein, BMW M Motorsport Project Lead BMW M4 GT3: “Het waren spannende dagen voor ons hier in Dubai. Het eerste officiële race-optreden voor een nieuwe auto is altijd iets bijzonders, en hoewel de turbulente gebeurtenissen tijdens de race ervoor zorgden dat de eindresultaten niet helemaal aan onze verwachtingen voldeden, kunnen we enkele positieve conclusies trekken. Twee van de drie concurrerende BMW M4 GT3’s werden rechtstreeks uit productie naar Dubai gebracht, waar ze werden ontvangen door de BMW M Motorsport-teams. We hebben ook veel waardevolle kennis verzameld in Dubai, wat ons zal helpen terwijl we in het debuutseizoen aan de nieuwe auto blijven werken. ST Racing en Schubert Motorsport leverden hiervoor cruciale input. Nu kijken we uit naar het volgende hoogtepunt met de nieuwe BMW M4 GT3, de 24 Hours of Daytona over twee weken.”

(c) BMW M Motorsport

Kenneth Tan, ST Racing Team Principal: “De BMW M4 GT3 is potentieel zeer competitief. We zagen het in de vroege stadia van de race; we zaten een hele tijd in de top vijf en in de eerste helft van de race stonden we altijd bovenaan in de algemene top tien, dus we weten dat de BMW M4 GT3 het potentieel heeft. Op dit moment staat onze auto er natuurlijk nog niet. We hebben de auto net uit de fabriek gehaald en zijn ermee aan de slag gegaan hier op het circuit. We hebben een lange lijst met dingen die we willen doen om hem verder te ontwikkelen voor de volgende race in Mugello en daar ben ik erg enthousiast over omdat ik weet waar we deze auto kunnen krijgen. Het andere deel is natuurlijk ons ​​team. Het is uitgebreid en we moesten samenwerken in een GT3-setting en dat hebben we gedaan. We hebben heel goed gewerkt. We hebben de doelen bereikt waarvoor we hier kwamen. Het zou leuk geweest zijn om op het podium te staan, maar we wisten altijd dat het een nieuwe auto is en dat er in het begin zoveel onbekenden zijn. We eindigden de race en dat is geweldig. Ik ben zeer gelukkig.”

Torsten Schubert, teambaas Schubert Motorsport: “We wisten dat de eerste race een uitdaging zou worden. We zijn dinsdag begonnen met testen hier in Dubai. Het was belangrijk voor ons om onder raceomstandigheden met de auto te werken. Dat is beter dan elke uitrol waarbij je alleen op de baan werkt. We hebben veel geleerd. Helaas is er een ongeluk gebeurd toen we werden aangereden door een concurrent. Een plaats in de top tien in het algemeen klassement was anders mogelijk geweest en een beter resultaat had ik me nauwelijks kunnen wensen. De BMW M4 GT3 is een zeer uitgebalanceerde auto. Afgezien van een paar kleine mankementen, die je altijd krijgt met een nieuwe auto, hadden we geen problemen. Ik ben bijzonder tevreden over onze prestaties met onze BMW M2 CS Racing. Dit was de eerste keer dat ik met mijn twee zonen in een 24-uursrace reed als een line-up met drie coureurs. We zijn blij dat we vrijwel zonder haperingen de finish hebben gehaald”

(c) BMW M Motorsport

Nick Wittmer, #28 BMW M4 GT3, ST Racing: “Dit was de eerste keer dat ik in een GT3 reed en voor een team dat een GT3 wil kopen is deze auto erg gebruiksvriendelijk. Het kostte me niet veel tijd om naar alle knoppen te kijken. Het is heel gemakkelijk te leren en ik hou echt van de functies op de BMW M4 GT3. Veel functies waren nieuw voor mij, dus dat waren dingen die ik moest leren. Ondanks dat ik geen GT3-ervaring had, was het erg leuk en gemakkelijk om met de BMW M4 GT3 op het circuit te rijden. We moeten zeker nog de set-ups voor de circuits ontwikkelen en meer over de auto leren. Ik heb daar veel tijd op de baan gereden, ik heb de hele week veel geleerd en veel verbeterd. Over het algemeen hoeven we alleen maar een beetje af te stemmen en we zullen er zeker zijn. We hebben een zeer sterke auto.”

Samantha Tan, #1 BMW M4 GT3, ST Racing: “Het was ongelooflijk om als een van de eerste coureurs ter wereld officieel met deze auto te racen. Het was behoorlijk overweldigend om van de GT4 naar de GT3 over te schakelen, maar met de focus op ons team heb ik het gevoel dat ik me heel snel heb aangepast aan de BMW M4 GT3. Het grootste verschil voor mij was alle technologie, hoeveel we echt alle verschillende instellingen voor de coureurs konden verfijnen. Er waren natuurlijk nog veel dingen die ik dit weekend moest leren, maar over het algemeen was het geweldig. Ik denk dat ik de hele nacht een heel hoog tempo heb gelopen. De auto heeft veel potentie. We moeten gewoon meer werk en ontwikkeling aan onze kant doen en ik denk dat we een geweldige auto zullen hebben voor de volgende race op Mugello.”

(c) BMW M Motorsport

Nick Yelloly, #30 BMW M4 GT3, Schubert Motorsport: “We nemen een aantal positieve punten mee naar Daytona. We weten dat de auto heel goed kan werken; alle ontwikkeling en testen die we de afgelopen 18 maanden hebben gedaan, hebben goed geloond, dus daar ben ik erg blij mee. Nu gaat het alleen nog maar om het finetunen van de nieuwe auto en ik ben er zeker van dat het de komende jaren een meervoudig race- en kampioenschapswinnaar zal zijn. Zelfs als het eindresultaat een beetje frustrerend was, gezien het tempo dat we konden laten zien, vooral aan het einde, ben ik best tevreden. Het team heeft fantastisch werk geleverd. Slechts één kleine roll-out en dan meteen een 24-uurs race finishen is een geweldige prestatie.”

Bron: BMW M Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!