24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024. Nielsen reed een indrukwekkende laatste stint en ondanks een probleem met zijn deur en een onderzoek naar een onveilige pitstop, behaalde hij de overwinning voor Ferrari.

Toyota Gazoo Racing eindigde op de tweede plaats met hun #7 GR010 Hybrid Hypercar, bestuurd door Jose-Maria Lopez, Kamui Kobayashi en Nyck de Vries. De derde plek was voor de #51 Ferrari van Antonio Giovinazzi, Alessandro Pier Guidi en James Calado.

Porsche Penske Motorsport behaalde de vierde plaats, wat Laurens Vanthoor genoeg punten opleverde om de leiding in het WEC Hypercar-kampioenschap te behouden. De top vijf werd afgerond door de #8 Toyota. De #5 Porsche Penske 963 eindigde als zesde en de #2 Cadillac Racing V.Series.R kwam als zevende over de streep.

De #12 en #38 Hertz Team JOTA Porsches finishten respectievelijk als achtste en negende, terwijl de #63 Lamborghini Iron Lynx het laatste fabrikantpunt wist te bemachtigen. Peugeot eindigde als 11e en 12e. Het team van BMW beleefde een moeizame race; de #15 auto viel uit na een aanrijding en de #20 auto kampte met technische problemen waardoor het niet kon concurreren met de koplopers. Beide Alpine A424’s vielen ook uit met motorproblemen.

De volgende race van de FIA WEC is de Rolex 6 Hours of Sao Paulo in Brazilië, op 13-14 juli.

Foto met dank aan ©Erik Junius!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!