24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens het evenement. Het Team WRT #31 BMW M4 GT3, bestuurd door Augusto Farfus, Sean Gelael en Darren Leung, behaalde een tweede plaats op het podium in de LMGT3 klasse, de eerste keer sinds 2011 dat een BMW-team op Le Mans werd gehuldigd. In de Hypercar klasse streden de #15 BMW M Hybrid V8 en de #20 BMW M Hybrid V8 Art Car, maar beide werden uit de race genomen door crashes, net als de #46 BMW M4 GT3.

Het evenement werd gekenmerkt door uitdagende weersomstandigheden met zware regenval die leidde tot lange safety car periodes ’s nachts. Ondanks deze omstandigheden wist het #31 BMW M4 GT3 team hun hoofd koel te houden en foutloos te rijden, wat resulteerde in een podiumplaats. De #46 BMW M4 GT3 lag ook goed op koers voor een mogelijke overwinning in de LMGT3 klasse, maar een crash tijdens de natte omstandigheden dwong hen tot opgave.

FIA WEC 2024 Le Mans
Augusto Farfus – Sean Gelael – Darren Leung.

In de Hypercar klasse toonde de #15 BMW M Hybrid V8 snelheid met Dries Vanthoor die Hyperpole haalde, maar zijn race eindigde voortijdig na een zware crash veroorzaakt door een aanrijding met een Ferrari op hoge snelheid. De #20 BMW M Hybrid V8 Art Car, bestuurd door Robin Frijns, streed ook in de top tien, maar een crash dwong hen tot een lange pitstop voor reparaties. Uiteindelijk wisten ze de race te hervatten en de finish te halen als een eerbetoon aan het Art Car project en het harde werk van het WRT team.

FIA WEC 2024 Le Mans

Hoewel teleurstellingen zoals crashes deels het resultaat bepaalden, benadrukte BMW M Motorsport hun vastberadenheid om terug te keren naar de top van de endurance-races. Ze blijven gefocust op het verbeteren van hun prestaties en het behalen van successen in het FIA World Endurance Championship, waar ze hun posities in de kampioenschapsstanden willen consolideren en verbeteren.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!