24h Nürburgring: Porsche beslist om negen fabrieksrijders te isoleren

Porsche maakte gisterenavond laat nog bekend dat het met een “verminderd aantal” fabrieksrijders naar de Duitse uithoudingsklassieker zal afzakken dit weekend. De Duitse fabrikant voerde zondag na de 24h van Le Mans nog een nieuwe routinetest uit om de piloten te controleren op COVID-19, drie personen hebben een positieve test afgelegd.

Porsche heeft besloten om in totaal 9 fabrieksrijders te isoleren, Patrick Pilet, Romain Dumas, Matt Campbell, Michael Christensen, Kevin Estre, Richard Lietz, Thomas Preining, Matteo Cairoli en Julien Andlauer zijn allemaal uitgesloten om deel te nemen aan de Duitse uithoudingsklassieker. 

“We hebben deze beslissing genomen omdat de gezondheid van iedereen onze grootste prioriteit is, aldus Fritz Enzinger, hoofd van Porsche Motorsport. Er zullen heel wat klantenteams getroffen worden door deze beslissing, maar we zullen al het mogelijke doen om de teams de beste ondersteuning ter beschikking te stellen en te voorzien van nieuwe beschikbare fabrieksrijders.”

Intussen heeft Manthey Racing laten weten dat het de nr. 911 Porsche 911 GT3 R volledig terug trekt. De halve bezetting van de piloten is uitgesloten alsook de grootste meerderheid van de bemanning die aan de wagen uit Stuttgart kunnen werken.

Afwachten of onze landgenoot Laurens Vanthoor dit weekend kan deelnemen aan de IMSA WeatherTech SportsCar Championship-race in Mid-Ohio.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!