24H of Le Mans: Derde inschrijving voor Team WRT

Team WRT, de regerend LMP2-kampioen in het FIA WEC, de ELMS en tijdens de 24 uur van Le Mans heeft vandaag aangekondigd dat het een derde Oreca 07 Gibson toevoegt aan zijn deelname aan de 2022-editie van de legendarische race in de Sarthe. De wagen wordt toevertrouwd aan Mirko Bortolotti, Rolf Ineichen en Dries Vanthoor.

Het trio wordt aangevuld met Robin Frijns-Sean Gelael-René Rast en Rui Andrade-Ferdinand Habsburg-Norman Nato, die aan het volledige FIA ​​WEC-seizoen deelnemen in de auto’s van respectievelijk Team WRT en REALTEAM by WRT.

Rolf Ineichen (43) heeft veel ervaring in langeafstandsraces, met twee GT-overwinningen bij de Daytona 24 Hours en één bij de Sebring 12 Hours. Hij eindigde vorig jaar ook als 10e in GT tijdens zijn eerste deelname aan de 24 uur van Le Mans. Deze editie is het debuut van de Zwitserse coureur in de LMP2-klasse.

Lamborghini-fabriekscoureur Mirko Bortolotti (32), die met Ineichen de Amerikaanse successen heeft gedeeld, wordt een rookie in de Sarthe, waar de Italiaan nog nooit eerder heeft geracet: nu laat de Italiaanse fabrikant hun fabriekscoureur racen op Le Mans met Team WRT .

Van zijn kant heeft Audi Sport-coureur Dries Vanthoor (23), de regerend GTWCE-overall en sprintkampioen, twee opvallende optredens gehad op Le Mans. In 2017 pakte hij bij zijn debuut de overwinning in de GTE Am-klasse en vorig jaar behaalde hij een indrukwekkende pole position in GTE Pro.

Dries Vanthoor: “Het is natuurlijk heel spannend om weer te racen op Le Mans, en om het te doen met Team WRT en met Rolf en Mirko, die geen nieuwe gezichten zijn, aangezien we een paar seizoenen geleden teamgenoten waren in de GT. Ik dank Team WRT voor de kans en Audi Sport. Nu zullen we aan de auto moeten wennen, maar ik denk dat dit geen probleem zal zijn. Als we allemaal leveren wat we kunnen, ben ik ervan overtuigd dat we een heel goed resultaat kunnen behalen. Laten we er het beste van hopen en ervoor gaan.”

Bron: Team WRT

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!