24H of Spa: Comfortabele voorsprong voor Iron Lynx na 14 uur

Met nog tien uur te gaan in de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021 heeft de #51 Iron Lynx Ferrari een comfortabele voorsprong op de #32 Audi Sport Team WRT-auto. In de twee uur na de helft van de grootste GT3-race op de motorsportplaneet verdubbelden Alessandro Pier Guidi en Come Ledogar de voorsprong van de #51 Iron Lynx Ferrari. Met tien uur tussen hen van de finishvlag, heeft de bemanning van de Italiaanse machine nu een voorsprong van 40 seconden op de #32 Audi Sport Team WRT-auto.

Beide auto’s moeten echter nog hun verplichte technische pitstop uitvoeren, wat ook het geval is voor de auto op de derde plaats, het #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP. Door om 5.10 uur een technische pitstop van 4m41 te nemen, viel de #95 Garage 59 Aston Martin uit de leidende ronde, maar de auto staat nog steeds op de vierde plaats.

Verderop werd de #63 Orange1 FFF Racing Lamborghini – lange tijd leider in de eerste helft van de race – gestraft met een tweede drive-through penalty, opnieuw voor te hard rijden in de pitlane. Met nog tien uur te gaan, staat de hoogste vertegenwoordiger van de fabrikant Sant’Agata Bolognese nu op de 10e plaats.

Ondanks een spin bij het verlaten van de Bus Stop chicane, blijft de #90 Madpanda Motorsport Mercedes-AMG aan de leiding van de Silver Cup, met een voorsprong van 28 seconden op de #33 Rinaldi Racing Ferrari. De leiding in Pro-Am was weer in handen van de #52 AF Corse Ferrari, terwijl de #23 Huber Motorsport de leiding heroverde in de Am Cup.

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!