24H of Spa: Iron Lynx leidt als de duisternis over de Ardennen valt

De #51 Iron Lynx Ferrari van Alessandro Pier Guidi stond vooraan toen de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021 een kwartafstand bereikte, wat de Italiaanse ploeg maximale punten opleverde voor de openingsfase van de wedstrijd.

Andrea Caldarelli nam het stuur van Mapelli over bij de volgende halte en maakte, na enkele seconden terug te glippen, aanzienlijke winsten op Pier Guidi toen de zes uur naderde. Niettemin was het de #51 Iron Lynx-auto die het maximale aantal Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Endurance Cup-punten behaalde in het eerste kwartaal van de race.

Martin Tomczyk werd derde in de #35 Walkenhorst Motorsport BMW, daarna volgde de #38 JOTA McLaren en de #32 Audi Sport Team WRT. De laatste was stevig in de jacht na een opmerkelijk herstel vanaf de 55ste plaats op de grid, deels geholpen door de vroege safety car en de regen. De #3 Schnabl Engineering Porsche werd zesde, terwijl de #37 Audi en #88 Mercedes-AMG samen op de baan bleven en op de zevende en achtste plaats achtervolgden.

Het laatste algemene punt in deze etappe van de race ging naar de #90 Madpanda Motorsport Mercedes-AMG, bestuurd door Patrick Kujala, die ook de Silver Cup-klasse leidde. De #77 Barwell Motorsport Lamborghini reed vooraan in Pro-Am met Sandy Mitchell als 19e algemeen, terwijl de #166 Hägeli by T2 Racing Porsche bovenaan de Am Cup-classificatie stond in handen van Marc Basseng.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!