24H of Spa: Nog drie uur op de klok

De TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021 bevindt zich op het scherpst van de snede met nog drie uur te gaan. De #51 Iron Lynx Ferrari leidt nog steeds met Nicklas Nielsen aan het stuur, maar de strijd met de #32 Audi Sport Team WRT-auto bestuurd door Kelvin van der Linde is weer tot leven gekomen.

Met nog drie en een half uur te gaan verloor Nielsen bijna de eerste plaats tijdens het navigeren door zwaar verkeer, wat Van der Linde een kans gaf bij de bushalte. Maar Nielsen behield het voordeel, terwijl Van der Linde contact maakte in zijn poging om rond de #93 Ferrari te rijden.

De #51 Ferrari stopte zeven minuten voor het uur terwijl de #32 Audi een ronde langer reed. Voor de tweede keer op rij wist de bemanning van Iron Lynx tijd te winnen en de voorsprong van Nielsen uit te rekken van ongeveer één seconde naar vijf. De #95 Garage 59 Aston Martin rijdt als derde na 21 uur.

De #90 Madpanda Motorsport-Mercedes-AMG leidt nog steeds in de Silver Cup, zoals bijna zonder uitzondering sinds het tweede uur, maar de strijd om de klasse-eer is nog steeds onmogelijk te noemen. De #159 Garage 59 Aston Martin is terug gekomen tot op 20 seconden, terwijl de #99 Attempto Racing Audi ook in de klasse aan de leiding staat.

De Pro-Am-wedstrijd is meer geregeld met de #53 AF Corse Ferrari met een voorsprong van één ronde op de zusterauto #52. De winnaar van vorig jaar, de #77 Barwell Motorsport Lamborghini, wordt derde met nog 180 minuten te gaan.

De enige overgebleven Am Cup-auto blijft circuleren. De #166 Hägeli by T2 Racing Porsche had een lange tijd in de pits, maar is nu weer op de baan om de klasseoverwinning na te jagen.

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Jimmy D’hondt gaat voor drie op een rij in de BRC Master Cup

Mede omdat Roger Hodenius en Jos Verstappen hun kansen niet verdedigden in de laatste wedstrijd van het seizoen in Spa, werd Jimmy D'hondt vorig...

Jan Lauryssen met Belgium Racing op zegejacht in GT Cup Europe

Jan Lauryssen verdedigt in 2024 de kleuren van het Limburgse Belgium Racing Team. De Kempenaar ontpopte zich de voorbije seizoenen tot een referentie in...

Rally van Haspengouw: De Clio’s favoriet tussen de boomgaarden

Ook dit jaar zorgt de 2WD Trophy voor een lage instapdrempel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de 2WD Trophy wordt immers gereden...
error: Content is protected !!