24H of Spa: Nog drie uur op de klok

De TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021 bevindt zich op het scherpst van de snede met nog drie uur te gaan. De #51 Iron Lynx Ferrari leidt nog steeds met Nicklas Nielsen aan het stuur, maar de strijd met de #32 Audi Sport Team WRT-auto bestuurd door Kelvin van der Linde is weer tot leven gekomen.

Met nog drie en een half uur te gaan verloor Nielsen bijna de eerste plaats tijdens het navigeren door zwaar verkeer, wat Van der Linde een kans gaf bij de bushalte. Maar Nielsen behield het voordeel, terwijl Van der Linde contact maakte in zijn poging om rond de #93 Ferrari te rijden.

De #51 Ferrari stopte zeven minuten voor het uur terwijl de #32 Audi een ronde langer reed. Voor de tweede keer op rij wist de bemanning van Iron Lynx tijd te winnen en de voorsprong van Nielsen uit te rekken van ongeveer één seconde naar vijf. De #95 Garage 59 Aston Martin rijdt als derde na 21 uur.

De #90 Madpanda Motorsport-Mercedes-AMG leidt nog steeds in de Silver Cup, zoals bijna zonder uitzondering sinds het tweede uur, maar de strijd om de klasse-eer is nog steeds onmogelijk te noemen. De #159 Garage 59 Aston Martin is terug gekomen tot op 20 seconden, terwijl de #99 Attempto Racing Audi ook in de klasse aan de leiding staat.

De Pro-Am-wedstrijd is meer geregeld met de #53 AF Corse Ferrari met een voorsprong van één ronde op de zusterauto #52. De winnaar van vorig jaar, de #77 Barwell Motorsport Lamborghini, wordt derde met nog 180 minuten te gaan.

De enige overgebleven Am Cup-auto blijft circuleren. De #166 Hägeli by T2 Racing Porsche had een lange tijd in de pits, maar is nu weer op de baan om de klasseoverwinning na te jagen.

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!