24H of Spa: Om 08.00 uur nog steeds onder rode vlag

De Total 24 Hours of Spa bleef zondagochtend om 08.00 uur onder rode vlagomstandigheden, terwijl hevige regen over het circuit van de Ardennen bleef vallen.

Na een week van heldere luchten en hoge temperaturen op de Belgische locatie, kwam het slechte weer zaterdagmiddag met wraak – net op tijd voor de race, die om 16.30 uur begon. Dit vereiste een Safety Car-start, maar de baan droogde vrij snel op en de meeste wagens waren tegen de tijd dat het tweede uur aanbrak overgeschakeld op gladde Pirelli-banden.

De regen keerde later op de avond echter terug en werd heviger naarmate de nacht vorderde. In de vroege ochtenduren was het zo hevig geworden dat een rode vlag om veiligheidsredenen noodzakelijk was. Dit werd voor het eerst getoond om 06.00 uur, waarbij het veld de safety car volgde naar de pits om te wachten op betere omstandigheden.

De wagens bleven daar op zondagochtend om 08.00 uur, zonder dat er voor 11.30 uur een herstart werd verwacht.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!