24H of Spa: Om 08.00 uur nog steeds onder rode vlag

De Total 24 Hours of Spa bleef zondagochtend om 08.00 uur onder rode vlagomstandigheden, terwijl hevige regen over het circuit van de Ardennen bleef vallen.

Na een week van heldere luchten en hoge temperaturen op de Belgische locatie, kwam het slechte weer zaterdagmiddag met wraak – net op tijd voor de race, die om 16.30 uur begon. Dit vereiste een Safety Car-start, maar de baan droogde vrij snel op en de meeste wagens waren tegen de tijd dat het tweede uur aanbrak overgeschakeld op gladde Pirelli-banden.

De regen keerde later op de avond echter terug en werd heviger naarmate de nacht vorderde. In de vroege ochtenduren was het zo hevig geworden dat een rode vlag om veiligheidsredenen noodzakelijk was. Dit werd voor het eerst getoond om 06.00 uur, waarbij het veld de safety car volgde naar de pits om te wachten op betere omstandigheden.

De wagens bleven daar op zondagochtend om 08.00 uur, zonder dat er voor 11.30 uur een herstart werd verwacht.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!