24H of Spa: Orange1 FFF Racing 6s voorsprong na 10 uur racen

Na tien uur racen in de 2021-editie van de TotalEnergies 24 Hours of Spa stonden de #63 Orange1 FFF Racing Lamborghini en de #32 Audi Sport Team WRT-auto slechts zes seconden van elkaar verwijderd. De andere achtervolgende Audi Sport Team WRT-machine zakte drie plaatsen met een probleem bij de ingang van de pitlane.

Lamborghini, Audi, Audi: tussen de 8 en 10 uur leek de volgorde van de top-3 niet te veranderen. Behalve toen de leidende auto’s de pitlane binnenkwamen voor hun 10e pitstop. De #37 Audi Sport Team WRT-auto, toen bestuurd door Dennis Lind, kwam aan het begin van de pitlane tot stilstand. De Deense coureur moest een paar resets uitvoeren om verder te kunnen, maar daarbij gingen bijna 90 seconden verloren. De Audi zakte naar de zesde plaats in het algemeen klassement, maar wist de koppositie te behouden.

Ondertussen had Marco Mapelli het roer overgenomen van Mirko Bortolotti op de leidende #63 Lamborghini. De Italiaan breidde eerst zijn voorsprong uit tot bijna twaalf seconden, maar na een paar zinderende rondetijden te hebben neergezet, verkleinde Dries Vanthoor in de #32 Audi Sport Team WRT-auto het gat tot minder dan zes seconden.

Terwijl de #37 Audi naar de zesde plaats zakte, klom de #95 Garage 59 Aston Martin naar de derde plaats, driekwart minuut achter de leiders. De #51 Iron Lynx Ferrari en de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP-machine – waarop Raffaele Marciello 30 seconden van de verloren tijd wist in te halen na een drive-through penalty – vervolledigden de top vijf.

Net voor de 10-uurmarkering stopte de leidende BMW, de #34 Walkenhorst Motorsport-auto, bij bocht 18, waardoor de kans dat de M6 het met succes afsloot, eindigde.

In de Silver Cup domineerde de #90 Madpanda Motorsport-Mercedes-AMG nog steeds en bleef een positie innemen in de top-10 algemeen. In Pro-Am laaide de strijd om de leiding op, met de #188 Garage 59 Aston Martin die even de leiding overnam van de #52 AF Corse Ferrari. In Am Cup werden de #166 Hägeli by T2 Racing Porsche en #23 Huber Motorsport Porsche met minder dan een seconde van elkaar gescheiden.

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!