24H of Spa: Orange1 FFF Racing aan de leiding na 4 uur

Na een turbulente start van de 73e editie van de TotalEnergies 24 Hours of Spa, verliepen het derde en de vierde uur van de Belgische endurance-klassieker grotendeels zonder incidenten.

Net voor de drie uur durende streep werd de race even geneutraliseerd, toen Tim Kohmann in de #11 Kessel Racing Ferrari over de slagbomen bij de uitgang van Speaker’s Corner schampte. De Duitse coureur kon doorrijden, maar sommige teams maakten gebruik van deze korte Full Course Yellow/Safety Car-periode voor een pitstop. De #37 Audi Sport Team WRT (Robin Frijns aan het stuur) en de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP (Dani Juncadella aan het stuur), de top-2 auto’s na 3 uur, waren er echter niet bij.

Dat betekende dat ze hun pitstops moesten nemen als de concurrentie op racesnelheid was, wat resulteerde in een aanzienlijke positiedaling voor beide. Dat bracht het #63 Orange1 FFF Racing Team aan de leiding, achtervolgd door de #38 Jota McLaren en de #35 Walkenhorst Motorsport BMW. De laatste, met Timo Glock aan het stuur, schoof naar de tweede plaats aan het begin van de 80e ronde, toen de Jota Racing-machine moest uitwijken om de 720S GT3 van Inception Racing te ontwijken.

Beiden werden gepasseerd door een sterke Nicklas Nielsen in de #51 Iron Lynx Ferrari, die de auto na vier uur op de tweede plaats zette, zo’n zeven seconden achter de leidende Lamborghini. Omdat de top 11 auto’s – allemaal een pitstop maakten seconden na de vier uur durende markering, kwam de #37 Audi Sport Team WRT-machine kort daarna weer aan de leiding.

Na vier uur racen was de leidende Silver Cup-auto nog steeds de #90 MadPanda Motorsport Mercedes-AMG, waarbij de #52 AF Corse Ferrari dezelfde alternatieve strategie gebruikte als de leiders in het algemeen klassement om de leiding te nemen in Pro-Am. De leiding in de Am Cup was in handen van de #23 Huber Motorsport Porsche.

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!