24H of Spa: Team WRT overtreft vrije training

Audi Sport Team WRT begon zijn jacht op een derde TotalEnergies 24 Hours of Spa-overwinning op de ideale manier door de vrije training van vanmorgen te overtreffen. Gehuld in een eenmalige ‘art car’-kleurstelling voor het grote evenement, zette de #32 Audi een benchmark van 2m19.037s neer tijdens zijn eerste vliegende ronde. Kelvin van der Linde zat aan het stuur, terwijl ook teamgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor tijdens de sessie kilometers maakten.

De #22 GPX Racing Porsche, bestuurd door Matt Campbell, was de op één na snelste (2m19.328s), 0.291s achter de Audi. Mercedes-AMG Team AKKA ASP zorgde ervoor dat drie merken vertegenwoordigd waren in de algemene top drie dankzij een inspanning van 2m19.402s met Raffaele Marciello. Nummer 54 Dinamic Motorsport Porsche werd vierde met dank aan Matteo Cairoli. De vijfde plek ging naar de #63 Orange1 FFF Racing Lamborghini, met Mirko Bortolotti als een van de handvol coureurs die tegen het einde van de sessie zijn beste tijd neerzette.

De Silver Cup heeft dit jaar de grootste startopstelling ooit getrokken, met 17 auto’s die strijden om de klasse-onderscheidingen. De #7 Toksport WRT Mercedes-AMG was de beste van hen in de vrije training, met Marvin Dienst die een 2m19.808s noteerde om als zesde overall te eindigen. De #69 RAM Racing Mercedes-AMG was de beste Pro-Am-renner. Fabian Schiller zette de tijd neer, 0,827 seconden van de benchmark van Van der Linde en goed genoeg om als negende algemeen te eindigen. De beste deelnemer aan de Am Cup was de #23 Huber Motorsport Porsche, bestuurd door Nico Menzel, die P37 eindigde.

Alle 58 auto’s hebben tijdens de sessie ronden afgelegd. De laatste die opdook was de #107 CMR Bentley, die uiteindelijk als 58e eindigde en als laatste eindigde in de vrije training. Er was een korte gele periode van 20 minuten in de procedure en een nog kortere gele vlag tegen het einde, maar verder verliep de sessie zonder problemen.

Bron: SRO

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!