24H of Spa: Tickets nu te koop

Tickets voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022 zijn nu in de algemene verkoop, waarmee het aftellen naar de editie van de Belgische endurance-klassieker dit jaar kan beginnen.

Het twee-rond-de-klok-evenement vertegenwoordigt het toppunt van wereldwijde GT-races en trekt ’s werelds beste teams en coureurs naar de Belgische Ardennen om te strijden voor de titel onder de prestigieuze automerken.

Er is veel nieuwe belangstelling voor 2022, met de editie van dit jaar met nieuwe wagens van toonaangevende fabrikanten Audi en BMW, terwijl motorracelegende Valentino Rossi zijn eerste uitje maakt als onderdeel van een volledig seizoen Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS programma.

Fans kunnen zich ook verheugen op een vol programma van ondersteunende races op het 7 km lange circuit. De GT4 European Series en Lamborghini Super Trofeo bieden gegarandeerde wiel-aan-wiel actie, terwijl het ultracompetitieve Formula Regional European Championship by Alpine en FFSA French F4 Championship de spanning van eenzitterscompetitie toevoegen.

Bovendien zal op het evenement van 2022 ook de GT-jubileum van Peter Auto plaatsvinden. Ter ere van 30 jaar SRO Motorsports Group, zullen twee wedstrijden van 60 minuten de toeschouwers de kans geven om de bezienswaardigheden, geluiden en geuren terug te roepen van de iconische machines die de afgelopen drie decennia wereldwijd bekendheid hebben gekregen in het GT-racen.

Maar dat is niet alles. Hoewel de TotalEnergies 24 Hours of Spa beroemd is om zijn rijkdom aan sportieve actie, is het veel meer dan een autorace-wedstrijd. Entertainment is altijd een cruciaal onderdeel van de ervaring geweest en komt, na verminderde activiteiten tijdens de vorige twee edities, weer volledig terug in 2022.

Deelnemers kunnen genieten van de TotalEnergies 24 Hours of Spa Fan Zone, gelegen aan de voet van Raidillon, met simulatoren, historische racemachines, merchandisingstalletjes, eet- en drinkkraampjes en nog veel meer. Het zaterdagavondconcert zal ook een immens populaire terugkeer maken, met grote namen uit de Europese muziekscene die het evenement tot diep in de nacht zullen vieren.

In een andere populaire comeback kunnen fans woensdagavond opnieuw de sterren en hun auto’s persoonlijk zien tijdens de jaarlijkse parade naar het centrum van Spa. Dit is gratis toegankelijk en zal de traditie herleven waarbij elke deelnemer deelneemt aan de twee-rond-de-klok-race. Inderdaad, met zo’n gevarieerd aanbod van entertainment, is er iets voor alle leeftijden en interesses.

De TotalEnergies 24 Hours of Spa, die voor het eerst werd georganiseerd in 1924 en ononderbroken loopt sinds 1964, combineert een uniek gevoel voor geschiedenis met de ongeëvenaarde sportieve uitdaging die het hedendaagse Spa-Francorchamps biedt. Sinds de goedkeuring van de GT-regels in 2001 heeft de race een vaste plaats verworven op de internationale motorsportkalender en vertegenwoordigt vandaag de dag het paradepaardje van zowel de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS als de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli.

Bron: SRO Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!