24H of Zolder: Baelus Motorsport overtreft verwachtingen

Baelus Motorsport mikte op een podiumplaats in de klasse Belcar 5 en op een plaats in de top 20 algemeen. Daar is het team tijdens de afgelopen 24 Hours of Zolder met brio in geslaagd. Met een 12de plaats in de algemene eindstand en de zilveren medaille in Belcar 5 zagen we na afloop van de etmaalrace dan ook enkel blije en glunderende gezichten bij de rijders en bij de volledige crew. Behalve een turbo die wat nukkig deed verliep voor het overige alles gesmeerd…

“Hier had ik vooraf willen voor tekenen”, glundert Filip Baelus. Met ons puur amateurteam en met een quasi standaard Cup-BMW M235i rijden we verdorie ei zo na de algemene top 10 binnen, terwijl we gehoopt hadden op een plaats bij de eerste 20. Prachtig werk van elk van de rijders en van de volledige crew zorgt er dus voor dat we unieke prestaties kunnen leveren. Uniek, want dit is een prestatie die ik heel hoog inschat en die moeilijk te evenaren zal zijn in de toekomst”, realiseert Baelus zich.

“We hadden vooraf gezegd dat we er plezier wilden aan beleven en we zijn daar ook in geslaagd”, aldus Eveline Maes. “Met daarbovenop een sportief resultaat waarvan we nog niet eens durfden te dromen, met voorsprong onze beste prestatie van de afgelopen jaren.” Paul Lievens springt in: “En zonder het probleem met de turbo had er misschien zelfs nog meer in gezeten… Maar laten we daar maar niet aan denken, want deze tweede plaats in de klasse is een topprestatie en dat we daarmee bijna de algemene top 10 halen is totaal onverhoopt.”

Bart Lievens toont zich net als alle rijders zeer tevreden. “De betrouwbaarheid en de regelmaat hebben geloond. De nukkige turbo gooide wel wat roet in het eten, want tot dan was het een mooie strijd met de uiteindelijke winnaar in Belcar 5. We gaan nu eens goed vieren en genieten van onze knappe prestatie. Een prestatie het het resultaat is van teamwerk, want onze crew heeft net als de rijders zelf een zeer belangrijk aandeel daarin.”

De man met het kleinste aantal deelnames, Patrick Michiels, is uiteraard ook opgetogen met het resultaat. “Een topprestatie, zonder meer. Een team dat geolied werkt, rijders die zich aan de afspraken houden, uit de problemen blijven op de baan, een betrouwbare wagen en een degelijke voorbereiding: dat is de perfecte cocktail. Bovendien is het een team waarbij het prettig vertoeven is en waar iedereen met de voetjes op de grond blijft. Bij mijn derde deelname aan de 24 Hours of Zolder sta ik voor de derde keer aan de finish, maar deze keer wel met een topresultaat: zilver in de klasse en op het randje van de top 10 algemeen.”

Bron: Baelus Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!