24H of Zolder: Brons voor Independent Motorsports in de klasse

Als regerend winnaar verscheen Independent Motorsports aan de start van de 24 Hours of Zolder met de ambitie om mee te spelen voor een nieuwe algemene zege. Het West-Vlaamse team ruilde daarvoor de vertrouwde Lamborghini Huracán Super Trofeo in voor een nagelnieuwe Porsche 911 GT3 Cup en zocht daarnaast versterking in de persoon van de snelle Nederlander Dennis Retera. Een etmaalrace is echter onvoorspelbaar en een mechanisch probleem met een van de wielen deed het team veel tijd verliezen. Uiteindelijk mochten Lieven Goegebuer, Xavier Stevens, Koen en Kris Wauters en Dennis Retera nog plaatsnemen op het podium in hun klasse.

“De 24 Hours of Zolder heeft de reputatie een van de zwaarste etmaalraces op onze planeet te zijn en die reputatie werd ook dit jaar weer bevestigd”, vertelt teameigenaar Lieven Goegebuer. “Tot driemaal toe verwees de pechduivel de leider in de wedstrijd genadeloos naar de zijlijn met technische averij. Ook de latere winnaar verloor tijd in de pitbox na een defect en helaas werden ook wij geconfronteerd met mechanische problemen. Zo liepen we ‘s nachtsaan tegen een probleem met een wielmoer, waardoor één van de wielen niet meer los geraakte. Dat heeft ons 45 minuten gekost en ons teruggeslagen in de ranking. Zonder dat tijdsverlies was de tweede plaats in het algemene klassement en de zege in onze klasse mogelijk geweest, maar we hebben een fantastische race afgewerkt met een nagelnieuwe wagen en het team heeft zich ontzettend snel aangepast aan het nieuwe strijdwapen. Pech hoort bij autosport, dus gezien de omstandigheden moeten we tevreden zijn.”

Dennis Retera had al verschillende jaren niet meer gereden op Circuit Zolder, maar ontpopte zich in een mum van tijd als een referentie voor Independent Motorsports. “Een nagelnieuwe auto is altijd wennen natuurlijk, maar het heeft ons weinig kopzorgen bezorgd. We hebben een probleem gehad met het wiel en daarbij ook de aandrijfas moeten vervangen. Later in de race was er een probleempje met één van de remmen dat ons ook wat tijd heeft gekost. De 24 Uur van Zolder is echter een zwarerace en bepaalde dingen heb je niet in de hand. Onze strategie klopte als een bus en ook het team was enorm gemotiveerd. Dat maakt het als rijder ook bijzonder aangenaam.”

Koen Wauters verteerde de overstap van de Lamborghini naar een Porsche goed, al was het niet eenvoudig. “De Lamborghini is een totaal andere wagen dan de Porsche. De manier hoe je remt en de bochten neemt verschilt en dat vraagt van ons als rijders wat aanpassing. Al bij al liep de overstap relatief vlot en was ons tempo goed, maar waar het team vorig jaar een probleemloze race kende, werden we dit jaar geconfronteerd met kleine probleempjes die ons tijd kostten. Een remprobleem, een wiel dat niet loskomt, een kapotte radiator, … allemaal zaken die ons uiteindelijk van het podium hielden, daar waar onze grootste concurrent van pech gespaard bleef. Het heeft echter geen zin te piekeren over dingen waar je niets aan kan veranderen. Sometimes you win, sometimes you don’t… en ditmaal zaten we niet in het winnende kamp. De derde plaats in onze klasse is een mooie troostprijs, vooral voor het team dat zich voor de volle 100% gegeven heeft. Op naar de twee laatste races van het seizoen, in Zolder en nadien Assen.”

Het Belcar Endurance Championship gaat nu een periode van relatieve rust in. De volgende afspraak, opnieuw op Circuit Zolder in het kader van de finale van het Europees Kampioenschap NASCAR, staat gepland begin oktober. Voor die wedstrijd over 125 minuten vertrouwt Independent Motorsports opnieuw op de Lamborghini Huracán.

Bron: Independent Motorsports

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!