24H of Zolder: Doorzettingsvermogen levert podium op

Op #TheRocket11 Krafft/PK Carsport Norma wisten Bert en Stienes Longin samen met Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi beslag te leggen op een mooie derde plaats. Na een resem technische problemen in de eerste helft van de etmaalrace moest het kwartet een stevige inhaalrace inzetten, waardoor de voldoening achteraf groot was.

“De ontgoocheling, die had ik zaterdagnacht al verwerkt”, gaf Stienes Longin met een brede glimlach toe. “Tuurlijk waren we naar hier gekomen om te winnen, maar als je na een paar uur door technische problemen (een olielek, red.) al uit de top-20 duikelt en een pak ronden aan de broek krijgt, dan weet je dat dat eigenlijk onmogelijk wordt. Maar we zijn blijven vechten, en er voluit blijven voor gaan.”

Dat de winnaars van de vorige editie van de 24 uur van Zolder er geen twee op een rij zouden van kunnen maken werd na nog een paar andere kleine euvels snel duidelijk. “Toch zit er geen schram op de auto”, vervolgt Longin jr. “We hebben alle vier elk binnen ons eigen kader een foutloze wedstrijd gereden. In een 24 uurs-race is dat al geen geringe prestatie. Derde worden, dat voelt in deze omstandigheden als een kleine overwinning. En het is een wereld van verschil met een toch altijd ondankbare vierde plaats.”

rechts Giorgio Maggi

“We hebben er hard voor gevochten, ja”, vult Christoff Corten aan. “Lange tijd zag het er naar uit dat we ook naast het podium zouden vallen, maar we zijn blijven pushen. Ik vind het oprecht jammer dat één van onze concurrenten in de slotfase nog in de fout ging, maar toen wij konden doorschuiven naar plaats drie gaf dat toch heel wat voldoening.”

“Het is eigenlijk een klein mirakel”, aldus een grinnikende Bert Longin, die met zes overwinningen nog steeds recordhouder van de Limburgse etmaalrace blijft. “Nooit is er zo hard getrapt als in deze editie van de 24 Uur. We hebben gevochten als leeuwen. Dat onze radiocommunicatie al vroeg wegviel was een extra handicap, maar ik moet zeggen dat Stienes, Christoff en Giorgio dat goed hebben aangepakt. Dat is dan ook het voordeel als je met rijders onderweg gaat die professioneel met hun vak bezig zijn. Die weten ook in zo een moeilijke omstandigheden het hoofd koel te houden. Die podiumplaats laat ons uiteindelijk toch toe om met een positief gevoel op deze editie terug te blikken.”

En die zevende overwinning, waardoor Bert Longin alleen zegerecordhouder zou worden? “Daar ga ik volgend jaar opnieuw naar op jacht, beloofd!”, besluit Longin met een brede glimlach. 

Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!