24H of Zolder: Line-up van drie voor Stevens Motorsport

Aan de vooravond van de belangrijkste afspraak van het Belcar Endurance Championship 2019, leiden Jochen Stevens en Laurent Vandervelde de puntenstand in de Belcar 5-klasse. De youngsters besloten tot dusver elke race op het podium, afgezien van de vorige race in Spa waar een technisch probleem de BMW M235i Racing Cup tot stilstand dwong. Bij de 24 Hours of Zolder krijgen Jochen Stevens en Laurent Vandervelde het gezelschap van Claude Bal met als doel hun voorsprong in de tussenstand verder uit te diepen.

“Het was voor het ganse team een enorme domper om de vorige race niet op het podium af te sluiten, maar misschien zijn we wel te gewend geraakt aan het eremetaal”, stelt Jochen Stevens nuchter. “Iedereen is echter supergemotiveerd om bij de 24 Hours of Zolder de wagen opnieuw op het ereschavot te laten eindigen, zeker omdat er dubbele punten te verdienen zijn. Persoonlijk tel ik reeds een jaar af naar deze afspraak. Voor zowel Laurent, Claude als mijzelf gaat het onze eerste deelname aan een etmaalrace worden, spannend!”

“Eigenlijk is ons seizoen tot dusver beter verlopen dan verhoopt”, stelt Laurent Vandervelde. “We pakten elke wedstrijd al punten en staan aan de leiding in Belcar 5; daarmee is onze ambitie voor de 24 Hours of Zolder ook meteen duidelijk. We willen niet alleen op het podium eindigen in onze allereerste etmaalrace, maar ook onze voorsprong in de tussenstand verder uitdiepen en zo de basis leggen om finaal een gooi te kunnen doen naar de titel. Maar zo ver is het nog lang niet. De 24 Hours of Zolder staat gekend als een zeer zware wedstrijd, misschien wel de lastigste etmaalrace ter wereld door de vele bochten en remzones die het circuit telt. De BMW M235i Racing Cup heeft echter een onberispelijke reputatie in Zolder, want quasi elke soortgelijke wagen die ooit startte, stond ook aan de finish. Dat geeft ons vertrouwen. Met Claude Bal denk ik dat we bovendien de perfecte teamgenoot gevonden hebben. Hij is zeer constant, snel en enorm leergierig.”

“Ik ken Jochen en Laurent al een tijdje, maar we raceten nog niet samen”, vertelt Claude Bal. “Ik pendelde de afgelopen decennia tussen rally en karten, maar een race op circuit stond nog op mijn bucket list. Ik ben dus zeer blij met de kans die ik hier krijg, zeker omdat ik mag starten in de belangrijkste race van het jaar. Het is echter wel erg wennen, temeer omdat we besloten om met z’n drieën de 24 Hours of Zolder af te werken. Dat geeft wel wat extra druk en het team is zich daar van bewust. Ik besef dat het geen eenvoudige opdracht zal zijn, maar ik voel me er klaar voor!”

De 24 Hours of Zolder vindt plaats op 10 en 11 augustus, waarbij op zaterdag om klokslag 16 uur de race op gang wordt gevlagd. De actie begint echter al op donderdag, met vrije trainingen, kwalificaties en de verplichte nachttraining. 

Bron: Stevens Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!