24H of Zolder: Net niet voor Louis Machiels

Dit weekend reed Louis Machiels letterlijk thuis. De Hasselaar die dit seizoen de volledige Blancpain Series, doorheen heel Europa, betwist, zette de Ferrari 488 GT3 van AF Corse voor één weekend aan de kant en ruilde die in tegen de Porsche 991 GT3 Cup van het Limburgse Belgium Racing, ook viervoudig winnaar in Zolder. Ex-winnaar Louis Machiels deelde die wagen met viervoudig winnaar Dylan Derdaele, zesvoudig winnaar Marc Goossens, de Duitse Porsche specialist Lars Kern en Nicolas Saelens. Het kwintet deed er alles aan om te winnen, maakte geen enkele fout, maar strandde in de eindfase op de tweede plaats, als eerste GT. Een heel mooi resultaat, maar bij Louis Machiels bleef er ook een gevoel van net niet, “na letterlijk de perfecte wedstrijd.” Louis Machiels zien we nu terug op 31 augustus en 1 september, want dan wordt er gesprint in de Duitse manche van de Blancpain GT World Challenge Europe en dat op de Nürburgring.

Het Limburgse Belgium Racing kwam met de Porsche #99 van Dylan Derdaele, Marc Goossens, Louis Machiels, Lars Kern en Nicolas Saelens op regelmaat nog het dichtst in de buurt van de winnende Norma en winnen dankzij een tweede plaats algemeen het ook het klassement in Belcar 2. Hasselaar Louis Machiels was ontgoocheld en blij tegelijkertijd: 

“Kijk we hebben letterlijk alles gedaan wat we konden, meer is niet mogelijk en dan wil je winnen. Maar proficiat aan het team van Longin. Anderzijds is zo’n perfecte race het gevolg van een perfect team, foutloze rijders en een schitterende Porsche 911 en dat verdient een positief gevoel. “

De race van de Porsche was inderdaad exemplarisch. Dylan Derdaele nam een zeer goede start, waarbij hij zijn sprinterskwaliteiten in de verf zette, en de wagen vatte vanaf dan continu post in de voorste gelederen zonder daarbij ook maar één seconde te verliezen. 

“Iedereen deed zijn of haar job echt 100% perfect”, aldus nog Louis Machiels. “De perfecte race bestaat misschien niet, maar dit kwam toch erg dicht in de buurt. Lars, Nicolas, Marc en Dylan deden het op de piste, Belgium Racing in de pitlane. Ik heb echt een wedstrijd achter de rug zoals je er niet veel tegenkomt. Dan is het natuurlijk ook wat zuur om tweede te worden. Een sportman wil winnen en dat is ons net niet gelukt. De strijd was er ook één van David tegen Goliath en misschien moeten we er in de toekomst aan denken om de prototypes hun eigen race van zes of twaalf uur te geven en met de 24 Uur van Zolder terug te keren naar het concept van de GT’s en toerwagens.”  

Bron: Louis Machiels

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!