24H of Zolder: Norma’s domineren tijdens het eerste deel van de wedstrijd

Stip om 16h werd het peloton losgelaten voor de 43ste editie van de 24 Uren van Zolder, onder een stralend zonnetje verliep de start volledig rimpelloos. Jeffrey Van Hooydonk nam meteen de leiding bij het uitkomen van de eerste bocht, na enkele rondjes kon de #2 Russell Racing by PK Carsport zelfs een kleine kloof slaan met de andere CN prototypes. Na dik 3 uur racen domineren nog steeds de Norma’s de wedstrijd, maar op dit moment maakt Cedric Baeten vooraan in de #66 GHK Racing by T2 het mooie weer.

Christopher Zanella ligt momenteel op de tweede positie achter het stuur van de #67 GHK Racing by T2 Norma, polesitter Hans Thiers is teruggezakt tot de dertiende plaats. De #11 Krafft/PK Carsport Racing Norma (Longin-Longin-Maggi-Corten) vinden we niet meer vooraan wegens problemen met een olielek, Bert Longin kon niet anders dan de pit opzoeken, op dit moment liggen de Rocket-boys terug op P14.

Bij de GT’s is het de Belgium Racing Porsche #99 met Nicolas Saelens achter het stuur die de leiding heeft, voor de #24 PGZ by RedAnt Racing Porsche van Luc Vanderfeesten.  In de TA-categorie voert Yevgen Sokolovskiy de klasse aan in de #154 QSR Racing Audi, voor de #470 Stevens Motorsport BMW M2. Ook bij de TB-klasse neemt David Drieghe het voortouw in de #42 QSR Racing BMW 325. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!