24H of Zolder: Porsche Endurance Trophy Benelux overzicht

De Porsche Endurance Trophy Benelux heeft dit weekend zijn langste race van het jaar beleefd: de Eleven Sports 24 Hours of Zolder! Het hoogtepunt van het seizoen van het Belcar Endurance Championship heeft de mechaniek en de rijders opnieuw danig op de proef gesteld. Met hun Porsche 911 GT3 Cup van Belgium Racing konden Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Louis Machiels, Marc Goossens en Lars Kern een knappe tweede plaats veroveren na afloop van de Limburgse etmaalrace.

Door de negende chrono neer te zetten in het algemene klassement, en de snelste in de Porsche Endurance Trophy Benelux, had Belgium Racing zijn ambities al duidelijk gemaakt tijdens de Super Pole. De viervoudige winnaars vermeden mechanische problemen en aanrijdingen en bevestigden zodoende hun status van beste Porsche-team tijdens de 24 uur. Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Louis Machiels, Marc Goossens en Lars Kern waren zesde na zes uur en vierde halfweg, en bleven op dat elan doorgaan om uiteindelijk terecht te komen op de tweede podiumplaats.

“Alle rijders hebben ongelofelijk werk verricht zonder de minste fout te begaan”, vertrouwde Dylan Derdaele toe. “En wat dan gezegd van het team! Onze Porsche draaide de hele race zonder problemen, waardoor de omstandigheden meer dan gunstig waren. We kunnen uiteraard voldoening halen uit die eerste plaats in het Porsche-peloton, maar toch verlaten we Zolder met een bittere nasmaak. De overwinning behoorde tot onze ambitie, daarvoor waren we naar hier gekomen. Deze tweede plek is echter vooral een motivatie om volgend jaar nog beter voorbereid terug te komen.”

Independent Motorsports

Belgium Racing ontweek dus alle hinderlagen, maar sommige andere teams werden niet gespaard van pech. THEMS Racing by EMG Motorsport streed in de voorste gelederen van de Klasse 911, maar kende problemen met de versnellingsbak in het eerste deel van de race, alvorens voor Nicolas Van Dierendonck, Filip Teunkens, Bas Schouten, Loek Hartog en John De Wilde alle hoop op een sterk resultaat in rook opging door een stukke koppakking.

De Speedlover Porsche van Wim Meulders, Frank Beliën, Niels Cox en Bob Wilwert was de auteur van een discrete, maar efficiënte prestatie, en verraste daarmee vriend en vijand. De #150 werd tweede in het klassement voorbehouden aan de Porsches, maar liet zich ook opmerken in de algemene uitslag van de 24 Uur, door vijfde te worden voor de #8 Independent Motorsports. Xavier Stevens, Koen Wauters, Kris Wauters, Dennis Retera en Lieven Goegebuer kenden remproblemen, maar slaagden er desondanks in om de derde plek in de Porsche Endurance Trophy Benelux veilig te stellen.

De #63 EMG Motorsport (Jos Jansen-Peter Van Delm-Oscar Gräper-Marcel Dekker) kende allesbehalve een vlot weekend, maar kan meer dan tevreden zijn met de vierde plek, voor de Porsche 996 LM Racing van Luc Moortgat, Wim Kuijl, Dirk Kuijl, Pierre-Yves Paque en Pieter Ooms.

EMG Motorsport

Na deze vierde, beproevende manche van het seizoen, beginnen de deelnemers aan de Porsche Endurance Trophy Benelux van de Klasse 911 aan een welverdiende zomervakantie. Ze zullen gemotiveerder dan ooit terugkomen naar de voorlaatste manche van het kampioenschap, begin oktober in Zolder, in het kader van het American Festival NASCAR Finals.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!