24H of Zolder: Thems Racing by EMG Motorsport teruggeslagen door pechduivel

Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens, Bas Schouten, Loek Hartog en John De Wilde trokken met ambitie naar de 24 Hours of Zolder. Naast de zege in de Belcar 2-klasse viseerde het kwintet ook een plaats op het algemene podium in de Limburgse etmaalrace. De 24 Hours of Zolder staat gekend als de zwaarste uithoudingsrace ter wereld en helaas werd de Porsche 911 van Thems Racing by EMG Motorsport genoopt tot nederigheid nadat de pechduivel meermaals op bezoek kwam.

“We hadden een zeer goed gevoel in de wagen na de vrije trainingen en super pole”, vertelt Nicolas Vandierendonck zondagavond aan de finish. “De prijzen worden echter pas aan de meet uitgedeeld. De Porsche 911 is het strijdwapen bij uitstek voor een zware wedstrijd als de 24 Hours of Zolder, enkel werden we tijdens de wedstrijd geconfronteerd met een probleem aan de versnellingsbak en nadien gaf onze krachtbron de geest. Dat zijn mechanische problemen waarin je zelf geen hand hebt. Het zijn de harde wetten van de autosport en daar moeten we ons bij neerleggen. EMG Motorsport heeft deze week echter enorm hard gewerkt en onze gelegenheidsrijders John, Loek en Bas hebben alle drie bewezen hun plaats waard te zijn in deze race.”

“We kenden een solide eerste kwart van de wedstrijd, tot we iets voor middernacht plots geconfronteerd werden met een defecte versnellingsbak”, legt Filip Teunkens uit. “De herstellingen kostten ons een dertigtal ronden, waarbij we terugvielen tot de onderste regionen van het klassement. Onze kans op de zege was uiteraard verkeken, maar we knokten niettemin terug tot de vierde plaats in onze klasse, binnen de algemene top 10. Het doel was het podium in de Belcar 2-klasse, maar toen dook het motorprobleem op. Om in één wedstrijd zowel pech te kennen aan de versnellingsbak als aan de motor, is enorm moeilijk om te verteren. Eenmaal de eerste teleurstelling verdwenen was, komen echter de positieve aspecten bovendrijven. Ja, het is een zeer bewogen weekend geweest waarin we met brute pech geconfronteerd werden, maar EMG Motorsport heeft enorm veel veerkracht getoond. We hebben als groep zeer veel bijgeleerd en getoond dat er aan moed en doorzettingsvermogen geen gebrek was. Zonder de dertig ronden die we verloren met de versnellingsbakproblemen en de defecte krachtbron, hadden we een goede kans gehad om op het algemene podium te staan. Nu goed, daarmee koop je niets. We leggen de focus nu op de rest van het Belcar-seizoen.”

De volgende manche van het Belcar Endurance Championship is voorzien op 6 oktober, te Circuit Zolder. In het voorprogramma van de finale van de NASCAR Whelen Euro Series, het Europese Kampioenschap NASCAR, wordt een wedstrijd over 125 minuten afgewerkt.

Bron: Thems Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!