24H of Zolder: Thems Racing by EMG Motorsport teruggeslagen door pechduivel

Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens, Bas Schouten, Loek Hartog en John De Wilde trokken met ambitie naar de 24 Hours of Zolder. Naast de zege in de Belcar 2-klasse viseerde het kwintet ook een plaats op het algemene podium in de Limburgse etmaalrace. De 24 Hours of Zolder staat gekend als de zwaarste uithoudingsrace ter wereld en helaas werd de Porsche 911 van Thems Racing by EMG Motorsport genoopt tot nederigheid nadat de pechduivel meermaals op bezoek kwam.

“We hadden een zeer goed gevoel in de wagen na de vrije trainingen en super pole”, vertelt Nicolas Vandierendonck zondagavond aan de finish. “De prijzen worden echter pas aan de meet uitgedeeld. De Porsche 911 is het strijdwapen bij uitstek voor een zware wedstrijd als de 24 Hours of Zolder, enkel werden we tijdens de wedstrijd geconfronteerd met een probleem aan de versnellingsbak en nadien gaf onze krachtbron de geest. Dat zijn mechanische problemen waarin je zelf geen hand hebt. Het zijn de harde wetten van de autosport en daar moeten we ons bij neerleggen. EMG Motorsport heeft deze week echter enorm hard gewerkt en onze gelegenheidsrijders John, Loek en Bas hebben alle drie bewezen hun plaats waard te zijn in deze race.”

“We kenden een solide eerste kwart van de wedstrijd, tot we iets voor middernacht plots geconfronteerd werden met een defecte versnellingsbak”, legt Filip Teunkens uit. “De herstellingen kostten ons een dertigtal ronden, waarbij we terugvielen tot de onderste regionen van het klassement. Onze kans op de zege was uiteraard verkeken, maar we knokten niettemin terug tot de vierde plaats in onze klasse, binnen de algemene top 10. Het doel was het podium in de Belcar 2-klasse, maar toen dook het motorprobleem op. Om in één wedstrijd zowel pech te kennen aan de versnellingsbak als aan de motor, is enorm moeilijk om te verteren. Eenmaal de eerste teleurstelling verdwenen was, komen echter de positieve aspecten bovendrijven. Ja, het is een zeer bewogen weekend geweest waarin we met brute pech geconfronteerd werden, maar EMG Motorsport heeft enorm veel veerkracht getoond. We hebben als groep zeer veel bijgeleerd en getoond dat er aan moed en doorzettingsvermogen geen gebrek was. Zonder de dertig ronden die we verloren met de versnellingsbakproblemen en de defecte krachtbron, hadden we een goede kans gehad om op het algemene podium te staan. Nu goed, daarmee koop je niets. We leggen de focus nu op de rest van het Belcar-seizoen.”

De volgende manche van het Belcar Endurance Championship is voorzien op 6 oktober, te Circuit Zolder. In het voorprogramma van de finale van de NASCAR Whelen Euro Series, het Europese Kampioenschap NASCAR, wordt een wedstrijd over 125 minuten afgewerkt.

Bron: Thems Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!