24H of Zolder: Thems Racing mikt op algemeen podium

Na hun zege bij de vorige wedstrijd te Spa-Francorchamps, trekken Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens opnieuw naar Circuit Zolder voor de belangrijkste race van het jaar: de ELEVEN SPORTS 24 Hours of Zolder. Een etmaalrace vereist uiteraard een speciale aanpak en zodoende kunnen de Thems Racing by EMG Motorsport -rijders wederom rekenen op Bas Schouten om hen te vervoegen op de Porsche 911 GT3 Cup nummer 03. Ook John de Wilde, Porsche-expert, en het piepjonge talent Loek Hartog tekenen present voor de dubbele race rond de klok.

“Je verschijnt niet aan de start van deze race zonder dat je de ambitie hebt om te winnen”, stelt Nicolas Vandierendonck gedurfd. “Ik spreek dan uiteraard over de zege in onze Belcar 2-klasse, maar ik denk dat we ook een goede kans hebben op het eremetaal van het algemene podium. Uiteraard is onze Porsche 911 niet de allersnelste wagen van het peloton, doordat het reglement ook de veel snellere CN Prototypes toelaat. De Porsche 911 is echter wel de meest betrouwbare bolide en bovendien is het Duitse merk recordhouder qua aantal zeges in deze race. Met een degelijke wagen alleen geraak je er echter niet. Daarom hebben we opnieuw Bas Schouten aangesproken als één van onze speerpunten. Hij is snel en constant, twee eigenschappen die je nodig hebt in deze race.”

“Daarnaast is er ook John de Wilde, iemand die jaren ervaring heeft met Porsche en de wagen door en door kent”, vervolgt de Shipex-rijder zijn relaas. “Tot slot, en dat is misschien wel de grootste verrassing, hebben we Loek Hartog kunnen strikken. Hij moet zijn achttiende verjaardag nog vieren, maar toch won hij reeds de eerste editie van de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en promoveerde hij dit jaar naar de Porsche Carrera Cup Benelux, waar hij de gevestigde waarden al enkele keren het nakijken gaf. In zijn eerste weekend in de snelste merkencup van de Benelux won hij zelfs meteen een race en in de zes verreden wedstrijden eindigde hij viermaal op het podium, waardoor hij volop in strijd is voor de titel. We kunnen dus gerust stellen dat we met Schouten-Hartog een geheim wapen in huis hebben…”

“Naar deze wedstrijd tel ik al het volledige seizoen af”, lacht Filip Teunkens enthousiast. “De 24 Hours of Zolder betwisten met een Porsche 911, dat is een ambitie die ik al enkele jaren koester. Er staan voor de editie 2019 heel wat Porsches op de inschrijvingslijst, waardoor ik er naar uitkijk om in duel te gaan met andere rijders op deze iconische sportwagen. Vorig jaar wonnen Nicolas en ik onze klasse met de Mercedes-AMG GT4, waarmee we de basis legden voor onze latere titel. Voor mij was dat in feite een droomdebuut in deze race en hoewel we vorig jaar ook als zesde algemeen de finishlijn overschreden, mikken we dit jaar toch net iets hoger.”

“Tot zover de theorie, want zodra de lichten doven op zaterdag om 16 uur, is het een en al focus”, stelt de Kempenaar nuchter. “Je wint deze wedstrijd niet op goed geluk, er komt heel wat stuurmanskunst en strategie aan te pas. Eén klein foutje, één seconde gebrek aan concentratie of gewoon de pech om op het foute moment op de verkeerde plaats te zijn en de race is voorbij. Daar hebben we in onze tactische besprekingen rekening mee gehouden. Ik denk dat we een bijzonder sterk team hebben kunnen samenstellen waarin we eigenlijk geen enkele zwakke schakel hebben. Het komt er nu op aan om de plannen goed uit te voeren en dan denk ik dat we zeer dicht bij de algemene top 3 kunnen eindigen op zondag 11 augustus!”

Alvorens de 24 Hours of Zolder op gang gevlagd worden op zaterdag 10 augustus, is er eerst op woensdag nog de traditionele parade van het circuit naar het Heldenplein in Heusden-Zolder. Het ideale ogenblik om handtekeningen te verzamelen en foto’s te maken! Op donderdag is het vervolgens tijd voor het echte werk, want dan staan de trainingen en kwalificaties op het programma. Vrijdag is de traditionele rustdag in Zolder, want op zaterdag om klokslag 16 uur wordt het startschot gegeven voor de ELEVEN SPORTS 24 Hours of Zolder 2019!

Bron: Thems Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!