24H of Zolder: Zege en pech voor VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED

Het Belcar Endurance Championship was dit weekend te gast op de omloop van Zolder voor de jaarlijkse klassieke uithoudingsrace, de 24 Uur van Zolder, de grootste uithoudingsrace in het noorden van ons land. VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED, zette twee Mercedes AMG-GT4 in, voor Wim Spinoy, Kenneth Heyer, Christiaan Frankenhout en Hendrik Still enerzijds en Michaël Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum anderzijds. De beide wagens kenden een zeer uiteenlopend raceverhaal, maar eindigden vooraan in de rankings, met een schitterende zege voor Michaël Cool, Bart Van Samang, Sven Van Laere en Johan Vannerum in de GT4-klasse.

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED heeft zijn start niet gemist dit seizoen, met vijf poleposities en vijf zeges in evenveel wedstrijden van het Belcar Endurance Championship. De 24 Uur van Zolder was daarop geen uitzondering. 

Wim Spinoy: “De 24 Uur van Zolder startte prachtig voor ons met de polepositie in de klasse en de beste startplaats van de GT4-wagens en wagens die in onze klasse zouden kunnen uitkomen. Het was voor mij een eer om die superpole te mogen doen, zeker als je weet wie mijn teamgenoten zijn. Dit was zonder meer één van de mooiste momenten in mijn autosportcarrière tot dusver.” 

Van op de polepositie reed de groene bolide naar de leiding, maar al snel liep het fout voor Wim Spinoy. Kenneth Heyer zag het ongeval en doet het verhaal:

“Wim werd door een gedubbelde wagen aangetikt en het resultaat was de vangrail bij het uitkomen van de snelle Bianchi-bocht. We verloren een klein uur in het verhaal, maar de mensen van Getspeed deden een schitterende interventie en kregen de Mercedes AMG-GT4 weer perfect rijklaar. Ons restte een inhaalrace en at voor één… Ieder lid van dit team gooide zich 110% in de strijd en met een zeer goede strategie, foutloze rijbeurten en de gekende betrouwbaarheid van de Mercedes AMG-GT4 vochten we ons tot de elfde plaats terug. Deze remonte smaakt als een zege, vanwege de schitterende inzet van iedereen!”

Ondertussen denderde de rode wagen van het team als trein verder. Na 24 uur wedstrijd, een zeer harde editie overigens, tikten het viertal van de #93 Mercedes aan als negende en winnaar in de GT4-klasse. 

Johan Vannerum: “Wat een race, wat een wagen en wat een team… ik ben echt enorm tevreden, dit is de tweede opeenvolgende zege in GT4 in deze harde race en ik kan niet anders dan iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt.”

Sven Van Laere: “Ik kan me er alleen bij aansluiten, dit is geweldig… Ik heb enorm genoten van de race!”   

Bron: VEIDEC GETSPEED

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!