24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World Endurance Team: Jérémy Guarnoni, Illya Mykhalchyk en Markus Reiterberger. Terugkijkend op hun overwinning erkenden ze de collectieve inspanning die tot hun succes heeft bijgedragen.

Het Belgische team ging de race in met een sterke vastberadenheid om terug te komen van hun pensionering in de Le Mans-seizoensopener eerder dat jaar. De terugkeer naar het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps na een afwezigheid van 21 jaar voegde een extra dimensie toe aan hun zoektocht naar een 24-uurs raceoverwinning.

Hoewel de rijders een cruciale rol speelden, was ook de eer te danken aan het BMW Motorrad World Endurance Team, geleid door voormalig concurrent Werner Daemen, en de betrouwbare BMW M1000RR uitgerust met Dunlop-banden. De strijd om de leiding was intens, waarbij Mykhalchyk en YART Yamaha’s Marvin Fritz van positie wisselden. Er kwam echter een belangrijk keerpunt toen de YART Yamaha #7 motor, bestuurd door Niccolò Canepa, een motorstoring kreeg en zich moest terugtrekken uit de race.

Motor 2022
BMW Motorrad World Endurance Team

Met de overwinning binnen handbereik nam Guarnoni de rijtaken over voor de laatste stint van de race, die onder natte omstandigheden werd hervat na een schorsing vanwege een olielekkage. De Franse rijder herinnerde zich levendig het moment dat hij met de #37 BMW over de finish kwam en erkende de emotionele betekenis van de overwinning voor zowel hemzelf als het BMW-team.

Voor Werner Daemen was het een droom die uitkwam om het BMW Motorrad World Endurance Team naar de overwinning te leiden in zijn thuisronde van het EWC. De voormalige uithoudingsracer, nu teambaas, sprak zijn trots uit over de onberispelijke prestaties van het team en hun vermogen om fouten te vermijden, wat cruciaal bleek te zijn in uithoudingsraces. Daemen bedankte het team, BMW, hun partners, sponsors en de renners voor hun ongelooflijke inzet en bijdrage aan de overwinning.

Al met al was de 24H SPA EWC Motos 2022 een gedenkwaardige race voor het BMW Motorrad World Endurance Team, gekenmerkt door hun doorzettingsvermogen, teamwerk en een welverdiende overwinning op hun thuiscircuit.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!