24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World Endurance Team: Jérémy Guarnoni, Illya Mykhalchyk en Markus Reiterberger. Terugkijkend op hun overwinning erkenden ze de collectieve inspanning die tot hun succes heeft bijgedragen.

Het Belgische team ging de race in met een sterke vastberadenheid om terug te komen van hun pensionering in de Le Mans-seizoensopener eerder dat jaar. De terugkeer naar het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps na een afwezigheid van 21 jaar voegde een extra dimensie toe aan hun zoektocht naar een 24-uurs raceoverwinning.

Hoewel de rijders een cruciale rol speelden, was ook de eer te danken aan het BMW Motorrad World Endurance Team, geleid door voormalig concurrent Werner Daemen, en de betrouwbare BMW M1000RR uitgerust met Dunlop-banden. De strijd om de leiding was intens, waarbij Mykhalchyk en YART Yamaha’s Marvin Fritz van positie wisselden. Er kwam echter een belangrijk keerpunt toen de YART Yamaha #7 motor, bestuurd door Niccolò Canepa, een motorstoring kreeg en zich moest terugtrekken uit de race.

Motor 2022
BMW Motorrad World Endurance Team

Met de overwinning binnen handbereik nam Guarnoni de rijtaken over voor de laatste stint van de race, die onder natte omstandigheden werd hervat na een schorsing vanwege een olielekkage. De Franse rijder herinnerde zich levendig het moment dat hij met de #37 BMW over de finish kwam en erkende de emotionele betekenis van de overwinning voor zowel hemzelf als het BMW-team.

Voor Werner Daemen was het een droom die uitkwam om het BMW Motorrad World Endurance Team naar de overwinning te leiden in zijn thuisronde van het EWC. De voormalige uithoudingsracer, nu teambaas, sprak zijn trots uit over de onberispelijke prestaties van het team en hun vermogen om fouten te vermijden, wat cruciaal bleek te zijn in uithoudingsraces. Daemen bedankte het team, BMW, hun partners, sponsors en de renners voor hun ongelooflijke inzet en bijdrage aan de overwinning.

Al met al was de 24H SPA EWC Motos 2022 een gedenkwaardige race voor het BMW Motorrad World Endurance Team, gekenmerkt door hun doorzettingsvermogen, teamwerk en een welverdiende overwinning op hun thuiscircuit.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!