24H Zolder: Sterke kwalificaties voor Stienes Longin

Dit weekend staat het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship op het programma: de 24 Uur van Zolder. De kwalificaties voor de Limburgse etmaalrace werden al op donderdag afgewerkt, en daar wist Stienes Longin met  #TheRocket11 Krafft/PK Carsport Norma absoluut te schitteren, door een tweede kwalificatietijd te laten optekenen.

1’26.903. Dat was de rondetijd die Stienes Longin tijdens de Superpole voor de 24 Uur van Zolder liet klokken. Goed voor de tweede tijd algemeen, op amper een handvol tienden van de tijd van Gilles Magnus en duidelijk sneller dan alle andere prototypes. 

Stienes Longin

“En daar ben ik ontzettend blij mee”,  stelde Stienes Longin met een brede grijns. “Ik kreeg één rondje in de Superpole en dat is mijn allersnelste rondje Zolder met een Norma ooit geworden. Ik denk dat ik zeven of acht tienden van mijn vorige besttijd heb weten af te doen. En op de startgrid plaats nemen tussen Gilles Magnus en Sam Dejonghe, toch twee referenties op dat gebied, dat doet altijd deugd.”

“Ik weet ook wel dat de startpositie voor een 24 uurs-race maar een relatief belang heeft, maar je staat bij de start toch beter wat meer vooraan”, vervolgt Stienes Longin. “Hoe verder op de grid je staat, hoe groter de kans is dat je bij een incident in de aanvangsfase betrokken geraakt. Al hoop ik dat alle rijders die zaterdag de start nemen er het hoofd zullen bijhouden. Een 24 uurs-race win je niet in de eerste twee ronden.”

Samen met vader Bert, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi begint Stienes Longin zaterdagmiddag om 16 uur aan de 24 Uur van Zolder. 

Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!