25 vaste inschrijvingen voor derde editie Belcar Skylimit Sprint Cup!

De Belcar Skylimit Sprint Cup snijdt in 2023 zijn derde seizoen aan en daarbij kan het meest diverse sprintkampioenschap van België rekenen op een veelbelovend startveld gestoffeerd met een flinke schare wagens die zich voor het volledige seizoen engageren. De voornaamste ingrediënten van de gekende succesformule blijven ook in 2023 grotendeels behouden: een goedkope instapklasse voor liefhebbers van sprintraces waarbij de wedstrijden plaatsvinden in mooie weekends.

“We gaan in 2023 verder op de ingeslagen weg en dat lijkt onze deelnemers te smaken”, vertelt organisator Andy Jaenen. “De Belcar Skylimit Sprint Cup trekt ook voor zijn derde jaargang de kaart van diversiteit, met sprintwedstrijden op drie verschillende circuits en een open klassenindeling op basis van rondetijden. We komen driemaal in actie op Circuit Zolder, eenmaal op het F1-circuit van Spa-Francorchamps en aftrappen doen we eind deze maand op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. In 2022 zagen we bij elke wedstrijd 5 à 15 deelnemers de 19 vaste inschrijvingen vervoegen. We willen dit jaar die cijfers minstens evenaren en op vlak van de permanente inschrijvingen lijkt dat alvast te lukken, want de kaap van 25 deelnemers is reeds gerond. Daardoor mogen we ons opmaken voor een seizoensopener met meer dan 30 deelnemers!”

Felle onderlinge strijd in het vooruitschiet

Van bij de oprichting opteerde de Belcar Skylimit Sprint Cup voor een transparante indeling van de wagens in klassen. In 2023 wordt de indeling op basis van cilinderinhoud echter ingeruild voor een indeling op basis van referentietijden. “Onze belangrijkste doelstelling is om de kosten voor onze deelnemers beheersbaar te houden. Daarom brengen we in 2023 alle wagens onder in vijf verschillende klassen, op basis van rondetijden. Het verschil tussen de snelste en de traagste chrono in eenzelfde klasse bedraagt op Circuit Zolder vijf seconden, met een referentiechrono voor de snelste wagens (BSSC5) van 1′40″ en een performance-window dat begint bij 2′00″ voor de intrinsiek traagste wagens (BSSC1).”

In BSSC1 vinden we bij de vast ingeschreven deelnemers een Suzuki Swift (Van Goethem), een Peugeot 106 (Segers) en een VW Golf voor het damesteam Keutmann/Von der Ruhren. We verwachten dat zij daarnaast de handschoen zullen opnemen tegen enkele Peugeot 206.

Naast een Mazda MX-5 (Cloots) treffen we in de BSSC2-klasse ook een Skoda Octavia (Guillemijn), een Honda Civic (Van Hal) en een Ford Fiesta (Delhoux) aan. Meer dan waarschijnlijk krijgen zij het gezelschap van enkele bijkomende Ford Fiesta en Mazda MX-5.

Belcar Skylimit Sprint Cup 2022
Belcar Skylimit Sprint Cup 2022

Qua aantal inschrijvingen spant BSSC3 zonder twijfel de kroon. Net als vorig jaar tekenen Lammens/De Cock/Graf/Hendrix present met een BMW 3-serie, terwijl ook de Mini (van Heuten/Van Gansen), de Porsche Boxster (Geelen) en twee Renault Clio (Donkels en Wijnschenk) opnieuw hun weg naar het kampioenschap vonden, met bovendien nog enkele bijkomende wagens in het verschiet.

Ook BSSC4 belooft volop strijd, onder andere tussen twee Renault Clio (Van Eename en Manderveld), een Honda CRX (Cooreman) en minstens twee BMW (Daeninck en Van Dalen).

BSSC5 is het jachtterrein van de allersnelste wagens en dan denken we vooral aan bolides met een turbomotor. De BMW E36 (Smulders) neemt de handschoen op tegen de Cupra (Hoogwerf/Teirinck) en de atmospherische BMW M3 van Steven Maris, maar naast een Opel Astra (Pauls) verwachten we ook nog enkele andere bolides die een gooi moeten kunnen doen naar de algemene overwinning.

Wil u ook deelnemen aan de Belcar Skylimit Sprint Cup? Meer informatie – waaronder de volledige kalender – vindt u op de officiële website belcarsprintcup.be. Inschrijven voor het volledige seizoen kan nog tot 21 maart 2023, drie dagen voor de officiële start van het seizoen 2023!

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!