2WD Trophy: Bruno de Wilde wint op verplaatsing

De Rally van Haspengouw is de thuisbasis van titelverdediger Christiaan Spelmans, die dan ook als uitgesproken favoriet aan de start kwam in de 2WD Trophy. Maar, het bleek niet het weekend van de Clio-piloot, ook dit jaar weer genavigeerd door Thyrsa Eertmans. De overwinning ging in Haspengouw naar Bruno de Wilde, de kampioen van 2022 die zijn titelambities nog eens in de verf zette.

De snelste starter was Faustin Lahy, die vorig jaar ook al verrassend sterk was in Haspengouw. Helaas brak de motor van zijn Clio nog in de eerste ronde. Christiaan Spelmans was ook goed gestart, maar net toen Lahy uit de wedstrijd verdween, kende ook hij problemen. Door een kapotte leiding van de koppeling, verloor de blauwe Clio een kleine 40″. Bruno de Wilde nam de leiding over, terwijl Spelmans naderde, maar door een lekke band opnieuw terug werd geslagen. Zo won de kampioen van 2022 uiteindelijk met 34″2 op de lokale favoriet.

“We hebben met verstand gereden. We namen niet te veel risico’s en toen we een mooie voorsprong hadden, heb ik die beheerst gecontroleerd. De mecaniciens hebben de auto ook perfect geprepareerd, met een nieuwe sequentiële versnellingsbak. Deze overwinning, de eerste met de Clio RS, doet deugd,” aldus Bruno de Wilde.

Christiaan Spelmans kon zich wel neerleggen bij de tweede plaats. “Weet je, soms heb je weekends dat het niet wil lukken. Ik was duidelijk de snelste na de opgave van Faustin Lahy, maar we hebben ruim anderhalve minuut verloren door het koppelingsprobleem en een lekke band. Dat was te veel om goed te maken op Bruno.”

Stefaan T’joens werd derde, ook met een Clio. “Na twee proeven was ons klassement al verkeken,” vertelde Stefaan. “Onze motor draaide slechts op drie cilinders. Bij de eerste service kregen we 4 nieuwe bougies van Bart Vandevelde en vanaf dat moment konden we weer normaal rijden, maar meer dan de derde plaats zat er niet meer in.” Patrick Gaethofs werd nog vierde, voor Jordy Delvaux.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!