2WD Trophy: Laurent Vanton overtuigend winnaar

Na een tweede plaats in de Rallye des Ardennes, achter de leider in de 2WD Trophy, Christiaan Spelmans, was Laurent Vanton deze keer wel aan het feest in de 2WD Trophy. Vanton won met een straatlengte voorsprong op Steve Poot, een van de lokale specialisten. 

Van de 15 deelnemers aan de finish in de 2WD Trophy na een loodzware Rally van Wallonië, waren er 7 die gebruik moesten maken van Rally2 om te kunnen herstarten na een opgave. Het overkwam ook Bruno de Wilde, die met zijn dochter Louisa als leider in de 2WD Trophy de strijd moest staken op KP 11 Crupet.
“Een rotule van de stuurinrichting brak… aan 170 km/h tussen de bomen,” doet Bruno het verhaal van zijn opgave. “We hebben daar geluk gehad. Maar, het was heel jammer dat ons duel met Laurent afgelopen was, want we speelden haasje-over.”

Met een half uur straftijd wegens drie gemiste proeven, eindigde Bruno de Wilde nog op de 9de plaats.
Laurent Vanton kende geen problemen en stuurde zijn Renault Clio naar een ruime zege, met 6’31” voorsprong op Steve Poot in zijn Peugeot 208 R2. 
“Het was erg jammer dat Bruno moest opgeven, want we vochten een mooi duel uit. Bij ons bleef het uitstekend gaan, wat resulteerde in deze onverhoopte 15de plaats,” aldus Laurent Vanton. Steve Poot werd tweede voor Pascal Renard-Praille in zijn Peugeot 306 S16.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!