45.000 bezoekers getrakteerd tijdens JACK’S Racing Day op TT Circuit Assen

You’re Welcome! JACK’S Racing Day trakteerde over het weekend zo’n 45.000 bezoekers op races en demonstraties op het TT Circuit Assen waarbij zesvoudig Grand Prix winnaar Ralf Schumacher werd herenigd met zijn fabrieks Toyota F1-bolide uit 2007 en Ford’s exclusieve ‘Supercar’, de GT, de sporen gaf. Terwijl de Red Bull Free Style Show met een stunthelikopter en trialrijder Adrian Guggemos in Assen verrasten, werden 3-voudig wereldkampioen Darts Michael van Gerwen en meervoudig shorttrack kampioen Sjinkie Knegt samen met een aantal ‘influencers’ door JACK’S getrakteerd op een ‘Formule 1 Experience’ als passagier van Tom Coronel. Radio Veronica dj Marisa beleefde een spannende rit als passagier op een ‘Superbike’ van Racing School Europe.

Waar de Duitser Peter Elkmann zaterdag nog dominant was in de Dutch GP Superkarts, was het op zondagochtend de beurt aan Marcel Maasmann om op de hoogste trede van het erepodium te stappen. De razendsnelle karts werden helaas tijdens race drie overvallen door zware regenval, met uitglijders over het grind en gras tot gevolg. Door de wolkbreuk werd de race al na één ronde afgevlagd waarna er geen herstart meer plaatsvond.

Met een geweldige inhaalrace, die op de elfde plek begon, schreef Marcel Zuurbier race één van de BeNeLux Throphy Superbike en Supersport 600 op zijn naam. Ricardo Brink greep zijn kans in race twee.

Laurens de Wit moest in de eindfase van de Ford Fiësta Sprint Cup race de latere winnaar Thomas de Backer voor laten gaan.

In de Mazda MX-5 Cup won Marcel Dekker na al een tweede plaats te hebben behaald op zaterdag. 

Michiel Campagne bleek met zijn Corvette Grand Sport in het NK HTGT op beide dagen voor niemand te achterhalen. De equipe Piessens / De Jonge sloeg zaterdag in de Supercar Challenge al een slag door race één te winnen en op zondag werd dat staaltje nog eens herhaald.

De originele F1 en andere formulewagens uit MAXX Formula waren voor veel bezoekers een lust voor oog en oor. Klaas Zwart was ongenaakbaar met zijn Jaguar R5 Formule 1 in race één. Fransman Christopher Benier won race twee in zijn Panoz DP 09 B Superleague Formula bolide, met V12-motor.

In de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup was Robin Rogalski net als de dag ervoor ongenaakbaar. Hij leidde van start tot finish.

Gastvrijheid, entertainment van het hoogste niveau en een grote passie voor sport! JACK’S Racing Day werd georganiseerd met maximaal tweederde van de totale tribunecapaciteit. Op vertoon van de CoronaCheck-app konden de bezoekers op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf de tribunes zorgeloos genieten van deze demonstraties en, mede door een aantal hevige regenbuien, van een spectaculair raceprogramma.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!