9 Hours of Kyalami: Audi Sport sluit seizoen 2021 af met zesde Intercontinental titel

Nadat de pandemie een uitstel van de IGTC-finalerace van 4 december 2021 tot 5 februari 2022 afdwong, sloot Audi Sport customer racing het seizoen 2021 af met een ander titelsucces: in 2016, 2017 en 2018 was Audi Sport al de beste fabrikant in de enige wereldwijde GT3-raceserie, en nu heeft het bedrijf vier andere sportwagenmerken achter zich gelaten door de titel op Kyalami te winnen.

“Audi was en blijft de meest succesvolle fabrikant in de Intercontinental GT Challenge met de R8 LMS. Hartelijk dank aan onze teams en coureurs die dit jaar met ons een voorsprong van 45 punten op Ferrari behaalden”, aldus Chris Reinke, hoofd van Audi Sport-klantenraces. “Na de seizoensopener in Spa met een fantastisch herstel van de 54ste naar de tweede plaats en onze daaropvolgende overwinning in de spannende tweede ronde in Indianapolis, was een podium in de laatste ronde in Kyalami voldoende om het kampioenschap te winnen.”

De drie Audi Sport-coureurs Kelvin van der Linde/Patric Niederhauser/Markus Winkelhock behaalden de derde plaats met Audi Sport Team Saintéloc tijdens de Kyalami 9 Hour. Mattia Drudi volgde op de vierde plaats met Christopher Haase en Charles Weerts voor Audi Sport Team WRT. In de strijd om de IGTC-coureurstitel werd de Zwitsers-Duitse combinatie Patric Niederhauser/Markus Winkelhock met slechts vijf punten verslagen. Het succes ging naar de Ferrari-coureurscombinatie van Côme Ledogar/Alessandro Pier Guidi, de nummer twee in de race op Kyalami.

Drie Audi-klantenteams voltooiden een kwintet van de R8 LMS in de top tien van de endurancerace en behaalden telkens klasseoverwinningen. Het beste coureurspaar buiten de professionele categorie was Nicolas Baert/Simon Gachet/Lucas Légeret. Het Belgisch-Frans-Zwitserse jonge rijdersduo van Saintéloc Racing eindigde als vijfde. Baert en Légeret wonnen zo voor het eerst samen het Silver Cup-klassement, nadat ze dit succes eerder op slechts 24 seconden in Indianapolis hadden gemist. Een positie achter High Class Racing en zijn coureurs slaagden erin om de overstap naar de GT3-versie van de Audi R8 LMS met succes te maken. Het Deense team, vorig jaar winnaar van de GT2 European Series met Audi, leidde de 70-jarige GT2-kampioen en Gentleman-coureur Mark Patterson, evenals zijn Deense teamgenoot Michael Markussen en de Nederlander Thierry Vermeulen naar de overwinning in de Pro-Am-categorie. Zelfs de vroege verandering van een spoorstang na contact met een tegenstander belette de auto met nummer 33 niet om de klasse te winnen. Voor Patterson, die werd geboren in Zuid-Afrika maar opgroeide in de VS, was het de eerste internationale race in zijn voormalige thuisland. De trouwe Audi-klant Marius Jackson rondde de top tien af, met een tankprobleem dat hem afremde. De Zuid-Afrikaan, die in zijn thuisland meestal sprintraces rijdt, legde met zijn landgenoten Mo Mia en Mikaeel Pitamber met succes de volledige negen uur durende afstand af in de op productie gebaseerde GT4-variant van de Audi R8 LMS.

(c) Audi R8 LMS #32 (Audi Sport Team WRT), Mattia Drudi/Christopher Haase/Charles Weerts

Met het late einde van het seizoen 2021 hebben Audi-klanten over de hele wereld in totaal 62 titels in verschillende nationale en internationale categorieën behaald met de Audi R8 LMS in GT2-, GT3- en GT4-varianten, evenals de Audi RS 3 LMS TCR touring auto. Het seizoen 2022 begon in januari indrukwekkend met de 1-2 overwinning van de GT3-sportwagen tijdens de 24 uur van Dubai.

Bron: Audi Sport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!