9 Hours of Kyalami: Zege voor AKKA ASP Team, Pier Guidi en Ledogar kampioenen 2021

Raffaele Marciello, Jules Gounon en Timur Boguslavskiy winnen de 9 Hours of Kyalami met AKKA ASP Team Mercedes-AMG. Côme Ledogar en Alessandro Pier Guidi winnen het Intercontinental GT Challenge kampioenschap met AF Corse Ferrari, Audi Sport pakt de constructeurstitel.

Het AKKA ASP Team was eerder tijdens de vrije trainingen al de snelste wagen van het peloton. Nadat de Super Pole werd afgelast door hevig onweer en wateroverlast, mocht de #89 Mercedes-AMG GT3 vanaf poleposition vertrekken. Marciello zette aanvankelijk de pole van AKKA ASP om in een voorsprong van 10 seconden tegen het einde van de eerste stint. Maar de twee Ferrari’s van Antonio Fuoco en Molina veranderde hun tactiek, door ervoor te kiezen om zonder te tanken en geen banden te wisselen door de pitlane te rijden, pakten de AF Corse-coureurs de een-twee-positie van het veld.

Maar nog voor het einde van de tweede stint nam Boguslavskiy opnieuw de leiding in handen. De #51 AF Corse Ferrari kreeg een drive-through-penalty opgelegd voor overtredingen van de baanlimieten, terwijl ook de andere Ferrari (#51) van het team met Nicklas Nielsen tot stilstand was gekomen door problemen met de versnellingsbak. Met nog zes uur te gaan veroorzaakt Marius Jackson een korte Safety Car-periode, de MJR Motorsport-coureur kwam tot stilstand net voor de ingang van de pitstraat. Na de herstart ging Pier Guidi buitenom op Mattia Drudi in de WRT Audi voor de tweede plaats. Zowel de Audi van Saintéloc als WRT konden het tempo van de Ferrari niet evenaren, en vochten onderling voor de laatste positie op het podium.

Uiteindelijk kwam de AKKA ASP Mercedes als eerste over de finishlijn, net geen 16 seconden later kwam de #51 AF Corse Ferrari onder de zwart-wit geblokte door, voor de Saintéloc Audi van Patric Niederhauser, Markus Winkelhock en Kelvin van der Linde. Onze landgenoot Charles Weerts die de WRT-cockpit deelde met Christopher Haase en Mattia Drudi, vielen net naast het podium. De top vijf werd gecompleteerd door de Saintéloc’s Silver Cup-inzending met Lucas Légeret, Nicolas Baert en Simon Gachet achter het stuur.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!