ABB FIA Formula E keert terug naar Mexico-Stad voor ronde 3

Mexico-Stad organiseert deze zaterdag (12 februari) ronde 3 van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap met fans die terugkeren om de tribunes te vullen en 22 coureurs die voluit gaan op het circuit van Autodromo Hermanos Rodriguez.

Een perfecte mix van lange, snelle rechte stukken en een technisch binnengebied dat dwars door het legendarische Foro Sol-stadion loopt – vol met 40.000 fans die de kenmerkende levendige sfeer van Mexico-Stad creëren – het al lang bestaande gastcircuit staat bekend om het produceren van intense races en met een groot drama.

Op een derde plaats in ronde 2 en een sterk openingsweekend voor zijn nieuwe team, is Lucas di Grassi van ROKiT Venturi Racing er een om naar te kijken in Mexico. De Braziliaan heeft twee reizen gemaakt naar de hoogste trede in Mexico-Stad, meest recentelijk in seizoen 5 na zijn eerste overwinning voor de Foro Sol twee seizoenen eerder. Teamgenoot Edo Mortara wil zijn goede openingsweekendvorm voortzetten en aan de top van het rijdersklassement blijven na het winnen van de tweede van twee races in Diriyah, Saoedi-Arabië.

Mortara’s overwinning volgde op de overwinning van regerend wereldkampioen Nyck de Vries in ronde 1, toen Mercedes-EQ onmiddellijk grip kreeg op het geheel nieuwe Duels-kwalificatieformat. De Vries en teamgenoot Stoffel Vandoorne gooiden de handschoen op met een formidabele één-twee finish in de openingsrace van het seizoen.

De concurrentie was nog nooit zo sterk als in het ABB FIA Formula E World Championship. Jake Dennis van Avalanche Andretti en Robin Frijns van Envision Racing hebben dit seizoen al zilverwerk in handen en lijken het tempo te hebben om mee te strijden voor eerste plaats in de race.

TAG Heuer Porsche Formula E Team en Jaguar TCS Racing lieten ook een glimp van hun tempo zien, met een vierde plaats voor Andre Lotterer en Sam Bird, het beste wat ze konden bereiken. Van beide komt nog meer, met Porsche’s racetempo dat tijdens het Diriyah-weekend verbeterde, en Jaguar met een sterk record in Mexico-Stad, waarbij Mitch Evans de laatste keer dat de serie daar racete, won.

Nu de fans terugkeren om Foro Sol te vullen, zullen ze dit seizoen nieuw artwork zien dat de moderne, vooruitstrevende, innovatieve waarden van de racelocaties van de Formule E vertegenwoordigt. De patronen zijn gebaseerd op de rijke culturele geschiedenis van Mexico en combineren dit met hedendaagse artistieke invloeden met een divers tapijt van kleuren en patronen die traditionele technieken zoals weven, keramiek en mozaïeken op een moderne manier vieren.

Het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap keert op 12 februari terug naar Mexico-Stad voor ronde 3 van de racekalender, waarbij de race om 16.00 uur lokale tijd begint. Ontdek waar u de laatste updates en sessietijden kunt bekijken.

Bron: ABB FIA Formula E

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!