ABB Formula E: Pascal Wehrlein pakt opnieuw de winst, Stoffel Vandoorne tweede

Pascal Wehrlein opnieuw winnaar in de vierde manche van de Race at Home Challenge op het virtuele circuit van Hongkong. De poleposition ging deze keer naar Edoardo Mortara die net 0,01 seconde sneller was dan Pascal Wehrlein en 0,03 seconde dan onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Net zoals in Monaco vorige week was het opnieuw koekenbak bij de eerste haarspeldbocht, enkel Edoardo Mortara kwam heelhuids uit de massacrash. 

De start verliep volledig foutloos, maar bij de eerste haarspeldbocht kwam het hele veld tot stilstand na een laat remmanoeuvre op Maximilian Günther. Vandoorne die als derde de bocht in wil gaan wordt door Günther vanachter aangetikt en een massacrash is onvermijdelijk. Uiteindelijk komt Vandoorne als vijfde uit de chaos en kan de race terug hervatten. Na enkele mooie inhaalmanoeuvres kan Vandoorne zich terug opwerken tot een mooie tweede plaats. Mortara moest uiteindelijk de leiding afstaan nadat hij zelf in de fout ging, Wehrlein en Vandoorne kunnen van deze situatie profiteren en schuiven op naar plaats één en twee. James Calado was de verrassing van de dag, hij kon maar liefst tien plaatsen goedmaken na de crash en eindigde derde, maar was niet opgewassen tegen Wehrlein en Vandoorne. Günther was de grote pechvogel, hij werd uiteindelijk uitgeschakeld door problemen en eindigde zo zonder punten in Hongkong.

Pascal Wehrlein neemt de leiding over van Maximilian Günther in de tussenstand met vijf punten, Stoffel Vandoorne staat op een derde plaats met 12 punten verschil.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!