ABT Sportsline: Derde stoel voor Ricardo Feller in de DTM

Opnieuw drie Audi’s voor ABT Sportsline in de DTM-races. Drievoudig DTM-kampioen René Rast en Kelvin van der Linde, vorig jaar derde in het kampioenschap, waren al zeker van een zitje bij het team uit Kempten. De 21-jarige Ricardo Feller mag nu plaatsnemen in het felbegeerde derde stoeltje. De Zwitser wordt beschouwd als een groot talent en een coureur met een enorm potentieel. Afgelopen seizoen werd Feller nog kampioen in de ADAC GT Masters samen met Christopher Mies in de Audi van Land-Motorsport.

“Het is mega dat we dit jaar ook met drie auto’s in DTM kunnen rijden”, zegt ABT-CEO en teambaas Thomas Biermaier. “Met René, Kelvin en Ricardo hebben we drie coureurs die allemaal kunnen strijden om de titel. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Ricardo al enkele jaren ervaring met de Audi R8 LMS en is hij een van de snelste coureurs met deze auto. ” Hans-Jürgen Abt vult aan: “Hij kan een heel goede worden. Wij bij ABT kijken allemaal naar hem uit.”

(c) DTM 2022

“DTM is vanaf het begin mijn droom geweest”, zegt Ricardo Feller. “Het is cool dat deze droom werkelijkheid wordt bij ABT Sportsline. Ik ben me ervan bewust dat 2022 een uitdaging zal zijn. Ongeacht mijn teamgenoten zal de concurrentie in de DTM waarschijnlijk nog sterker zijn dan vorig jaar. Ik wil enkel racen tegen de beste, en deze racen momenteel in de DTM.”

(c) DTM 2022

“Het is gewoon mega om zulke grote jonge talenten als Liam Lawson vorig jaar en nu Ricardo Feller in de DTM te zien. Ze zijn net dat beetje extra. Toeschouwers kunnen zich verheugen op spannende duels tussen de coole rookies en de serene getrouwen. Dat is kenmerkend in DTM ook”, zegt Frederic Elsner, directeur event & operations van de DTM-organisatie ITR.

Begin april zal Ricardo Feller zijn debuut maken tijdens de officiële DTM-test op Hockenheim. Het nieuwe DTM-seizoen zal op gang geschoten worden van 30 april tot 1 mei in Portimão in Portugal, in totaal telt de DTM acht raceweekenden.

(c) DTM 2022
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!