Abt Sportsline keert terug als privé-team naar de DTM

Audi Abt Sportsline is het derde team dat heeft bevestigd volgend jaar te zullen meestrijden in het vernieuwde DTM-kampioenschap voor GT wagens. Het toonaangevende Duitse team keert terug als privé-team en brengt twee Audi R8 LMS GT3’s mee naar het nieuwe kampioenschap.

Dit jaar eindigden Nico Mueller en Robin Frijns nog als tweede en derde in het eindklassement voor Audi Sport Team Abt in de DTM. Het Duitse team blijft dus trouw aan de DTM en aan Audi, welke 2 piloten de kleuren van Audi Abt Sportsline zullen verdedigen in 2021 is nog niet bekend gemaakt.

“Al 20 jaar maakt de DTM deel uit van ons leven, in dit kampioenschap hebben we de mooiste overwinningen behaald en dat is ook de reden waarom we verder willen gaan in dit vernieuwde GT-kampioenschap van de DTM,” aldus Hans-Jürgen van Abt Sportsline. “Samen met onze fans en medewerkers willen we een nieuw hoofdstuk schrijven in deze nieuwe raceserie, maar deze keer als privé-team en niet als fabrieksteam.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!