ABT Sportsline: René Rast vormt Dream Team met Kelvin van der Linde in DTM

Drievoudig DTM-kampioen René Rast keert terug naar de DTM en zal de nieuwe teamgenoot van Kelvin van der Linde worden. Het ABT Sportsline-team zal twee Audi R8 MS GT3’s Evo 2 inzetten. In 2021 won de Zuid-Afrikaan nog vier races in de DTM en liep de titel net mis in de laatste ronde.

René Rast was eigenlijk een laatbloeier wanneer hij voor het eerst in de DTM kwam, maar de Duitser liet onmiddellijk zien dat hij een groot talent was. In zijn debuut-seizoen won hij het kampioenschap als rookie in 2017, en in 2018 kwam hij slechts vier punten te kort om de titel. Maar in 2019 en 2020 werd Rast opnieuw kampioen. Op slechts vier jaar tijd groeide de Audi-coureur uit tot één van de meest succesvolle talenten in de DTM-geschiedenis.

(c) ABT Sportsline

“We zijn al vroeg begonnen met de eerste gesprekken voor René”, zegt ABT-CEO en teambaas Thomas Biermaier. “Wat de DTM betreft, kennen we zijn sterke punten als tegenstander. In de Formule E hebben we hem vorig seizoen nog beter leren kennen en waarderen. We zijn zijn management met Dennis Rostek en Audi Sport enorm dankbaar dat het gelukt is en dat we in 2022 met een echt dreamteam aan de titelstrijd kunnen beginnen.”

(c) ABT Sportsline

“Ik ben erg blij om na een pauze van een jaar terug te keren naar de DTM”, zegt de drievoudig kampioen. “Audi wilde dat ik me vorig seizoen volledig op de Formule E zou concentreren. Ik was aanwezig op een paar DTM-races en heb mijn verlangen naar de DTM nooit verloren.

‘Dream Team’

Rast en Van der Linde zijn geen vreemden voor elkaar, in 2014 wonnen ze samen met het team van Christian Abt in een Audi R8 LMS de ADAC GT Masters. Samen hebben ze sinds het begin van hun loopbaan dezelfde manager Dennis Rostek.

(c) ABT Sportsline

“Toen ik voor het eerst hoorde dat René mijn teamgenoot werd, was ik een beetje verrast, maar in de positieve zin, zegt de Zuid-Afrikaan. “Ik denk dat er een nieuw dreamteam aan het ontstaan ​​is. René is een van mijn grote rolmodellen in de autosport. We zullen elkaar pushen en er alles aan doen om de DTM-titel voor ABT Sportsline te winnen.”

De DTM-kalender van 2022 telt ​​in totaal acht evenementen met elk twee races op het programma. Het seizoen begint eind april in Portimão (Portugal).

(c) ABT Sportsline
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!