Acome Racing: Een avontuur met de familie… en vrienden!

Acome Racing, een creatie van Manu Nava, is een hoeksteen van de VW Fun Cup powered by Hankook. De (bijna altijd…) glimlachende Manu staat in 2020 immers voor zijn… 24ste seizoen aan het stuur van de amusante Racekever. Het is eenvoudig: sinds 1997 maakt hij onafgebroken deel uit van het landschap van de VW Fun Cup!

Mettertijd is de passie overgedragen naar de volgende generatie en Manu kan voortaan rekenen op zijn dochter Estelle om Acome Racing in goede banen te leiden. Deze studente Handelsingenieur, die eveneens geboren werd in 1997, werd al op jonge leeftijd besmet met het virus. Met als gevolg dat ze vandaag Teammanager is van het team uit Trois-Ponts. “Samen met mijn vader”, tempert ze vrijwel meteen. “Maar het klopt wel dat ik stap voor stap meer verantwoordelijkheden krijg. Administratie, organisatie van de meetings, sociale media, marketing… Ik ben meer en meer betrokken, leer enorm veel bij en vind het fantastisch!”

Net als vader Manu past Estelle systematisch hetzelfde devies toe. “De zaken serieus aanpakken zonder zichzelf serieus te nemen”, lacht ze. “Dat is meer dan woorden alleen: het is een manier van functioneren en denken. We houden zowel van de Fun als van de Cup. En om de Fun-zijde te garanderen, zijn we erg gelukkig om met vrienden samen te werken in ons team. Daarnaast is Acome Racing een verhaal van families die met elkaar het stuur delen. Onze rijdersbezettingen voor 2020 zijn het bewijs!”

De onvermijdelijke #278 wordt immers bestuurd door zijn gebruikelijke trio: Manu Nava, Anthony Rosa en David Doutrepont. Af en toe worden daar ook vader en zoon Stéphane en Alexandre Charlier aan toegevoegd.

De familie Nava en Charlier zijn niet de enige die met de familie naar de circuits afzakken. Op de #426 trekken vader en zoon Pierre en Gilles Piron er samen op uit. Het duo wordt dit jaar versterkt door twee nieuwkomers in het team: Stéphane Perrin en Sébastien Incardona.

“Met die rijders kunnen we de top ambiëren in het Fun-klassement, voor teams zonder Top Gun-rijder in hun rangen”, gaat Estelle door. “Patrick Bovy en zijn structuur AP Mechanic zullen de wagens opnieuw runnen met het gebruikelijke oog voor detail. Onze samenwerking werpt zijn vruchten af voor de twee partijen en we kijken er nu al naar uit om Patrick weer in ons team te hebben. We zijn bijzonder ongeduldig!”

Op zes weken van de aftrap van het seizoen op het Circuit Jules Tacheny de Mettet (op 21 en 22 maart), is Acome Racing zich aan het wapenen. Er zouden bovendien nog enkele verrassingen uit de bus kunnen komen. “Het is nog te vroeg om dat officieel te bevestigen”, verduidelijkt Estelle. “Maar het is waarschijnlijk dat de aanwezigheid van Acome Racing niet beperkt wordt tot twee wagens. Hopelijk kan ik snel met meer nieuws komen…”

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!