Acome Racing: gekende gezichten en verrassingen!

Zoals het Atomium onlosmakelijk verbonden is met de Heizel, is het team van Acome Racing dat met de VW Fun Cup powered by Hankook. Met de eeuwig jonge Manu Nava aan het roer is het zonder enige twijfel een van de vaste waarden in het kampioenschap van Kronos Events. En dat zal in 2021 niet veranderen, integendeel! 

“We zetten inderdaad vijf wagens in voor het volledige seizoen en dat opnieuw in een technische samenwerking met AP Mecanic’s, de structuur van Patrick Bovy”, verheugt Estelle Nava zich, de dochter van Manu die vandaag een groot deel van het dagelijkse bestuur voor haar rekening neemt. “Enerzijds behouden we onze trouwe rijders, die onze slogan ‘Een serieuze aanpak zonder zichzelf serieus te nemen’ blijven appreciëren. Anderzijds hebben we voor het komende seizoen enkele verrassingen in petto.” 

Beginnen doen we dus met de nieuwigheden! In 2021 start Acome Racing met twee wagens in de Cup-categorie, met dus minstens één Top Gun-rijder aan het stuur. “Martin Leburton maakt inderdaad zijn terugkeer op de #426 aan de zijde van Pierre Piron en zijn zoon Gilles”, verduidelijkt Estelle. “Tijdens de 25 Hours krijgen ze de steun van Sébastien Incardona.”

De andere auto in Cup, de #999 Knauf by Acome, zorgt voor een onuitgegeven team… ondanks een sterke band met de VW Fun Cup. “Alle liefhebbers van de VW Fun Cup herinnerne zich de namen van Marc Lognard, Grégory Servaus en Xavier Knauf”, glimlacht de 22-jarige jongedame. “Vaken namen ze het tegen elkaar op, maar nooit vormden ze een team in de VW Fun Cup. Dit jaar wel! Het drietal brengt ook Axel Knauf met zich mee, de broer van Xavier. Bovendien worden ze versterkt door niemand minder dan Pierre-Yves Corthals tijdens vier races, onder meer in Mettet waar Pilou zal racen met Xavier en Grégory, de Top Gun van deze auto.” 

Acome Racing brengt daarnaast drie wagens aan de start in het Fun-klassement. Manu Nava begint aan zijn 25ste seizoen in de VW Fun Cup en zal uiteraard het stuur nemen van de #278 met zijn gebruikelijke teamgenoten: David Doutrepont, Anthony Rosa en Alexandre Charlier. Die laatste zakt af naar beide meetings in Spa-Francorchamps en naar Lédenon. “In het Super Season, dat de drie races van 2020 en de zeven van 2021 combineert, staan we tweede in het Fun-klassement, op een half punt van de leider”, legt Manu Nava uit. “Door onze ervaring en snelheid te mixen, hopen we vooraan te blijven in deze categorie.”

De #4 van 4Fun by Acome beantwoordt perfect aan de filosofie van de VW Fun Cup powered by Hankook, met andere gekende namen van de structuur uit Trois-Ponts. Stéphane Charlier, Frédéric Delhez, Nicolas Fedorenko, Reiner Weisshaupt en Jérôme Heinen zaten in 2020 allemaal aan het stuur van de #4 en zullen samen eens te meer de 68 wedstrijduren afwerken die tijdens de komende campagne op het menu staan. 

De #500 de PYRAT by Acome verandert tot slot zijn gebruikelijke duo niet. Pierre-André Guillaume en Steve Dams zetten vanaf Mettet hun samenwerking voort tijdens alle races van het seizoen. “Ik kan u zeggen dat die twee, die ons begin 2020 vervoegd hebben, geen kans onbenut laten om bij te dragen aan de goede sfeer in ons team”, lacht Estelle Nava. “Een of meerdere rijders zullen hen bijstaan tijdens verschillende wedstrijden. Er staan dus nog meer verrassingen op til.”

Acome Racing geeft afspraak in Mettet, voor twee manches van twee uur tijdens de Test & Discovery Day op 21 maart!

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door...

Spa 12H: Herberth Motorsport bovenaan op zaterdag, Red Ant Racing 1 en 2 in de 992-klasse

In het eerste deel van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, gehouden onder uitdagende weersomstandigheden met hagel, sneeuw, wisselende neerslag en zelfs zon, heeft Herberth Motorsport...

DTM Track Safari ook in 2024

De ultieme motorsportervaring wacht op je: de DTM Track Safari belooft een onvergetelijke belevenis. Voor twee ronden word je meegenomen over het circuit in...
error: Content is protected !!