ADAC GT Master: Mies/Feller zetten pole om in winst op de Nürburgring!

Ricardo Feller en Christopher Mies pakken zege nummer drie van het seizoen in het Duitse GT-kampioenschap. Voor de laatste race van morgen maken nog drie duo’s aanspraak op de titel in het eindklassement. Verder liggen ook nog titels voor het grijpen in de Team-, Pirelli Junior- en Pirelli Trophy-competities.

Nadat Ricardo Feller eerder op de dag al de pole wist te bemachtigen, legde hij ook al de basis voor de overwinning in het eerste deel van de wedstrijd. Ondanks zijn geweldige start kwam de Zwitser er met schrik van af, toen hij na de eerste bocht een stevige tik kreeg toegedeeld van Luca Stolz, die als tweede op de ranglijst staat. Maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Feller meer voorsprong op de concurrentie. Tegen de tijd dat hij halverwege de race binnenkwam voor de coureurswissel, had hij bijna zeven seconden voorsprong op Stolz. Teamgenoot Mies kon vervolgens de #29 Montaplast by Land Motorsport Audi naar de overwinning loodsen.

Ricardo Feller

“Alles was absoluut perfect vandaag. Derde pole, derde racezege, zo hebben we onze voorsprong weer wat kunnen uit-bouwen. Dat plaatst ons in de perfecte positie voor de race van zondag”, zei een zegevierende Feller. “We zijn extreem gemotiveerd voor morgen. De strijd met de Toksport Mercedes bij de start was dichtbij maar eerlijk. Daarna zette de Porsche de Mercedes flink onder druk en kon ik een gezonde voorsprong opbouwen. De auto voelde erg goed vandaag en ik kon goed door mijn ronden komen. Chris bracht de auto veilig thuis in zijn stint. We zijn nu heel dicht bij het winnen van de titel, maar er kan nog heel veel gebeuren. Een voorsprong van 17 punten nemen in de laatste race is goed, en we zullen er alles aan doen om die voorsprong vast te houden.

De pitstops zorgden ervoor dat het veld vooraan wat werd gewijzigd, vooral Porsche-coureurs Jaminet en Ammermüller deden een goede zaak door een vroege wissel door te voeren. De SSR-coureurs lagen eerst op de derde positie, maar door de tactiek passeerden het duo de Mercedes-AMG van Stolz – Engel, en pakten zo alsnog de tweede plaats tot aan de finish. Ook merkgenoten Christian Engelhart en Thomas Preining (#75 Küs Team Bernhard) passeerden de #22 Toksport WRT Mercedes op dezelfde wijze, en eindigden als derde en claimden hun tweede podium van het seizoen. Daardoor moesten Mercedes-fabrieksrijders Stolz en Engel genoegen nemen met de vierde plaats, maar blijven ondanks toch nog tweede in de rangschikking. Raffaele Marciello en Maximilian Buhk kwamen als vijfde over de finish, waardoor ze waarschijnlijk al afscheid moesten nemen van hun kans op het winnen van de titel.

Christopher Mies: 

“We zijn een beetje verbaasd over hoe goed de Audi hier is. We dachten eigenlijk dat we hier de derde macht zouden zijn. We moeten er nu voor zorgen dat we voor de punten gaan, voorkomen dat we betrokken raken bij schermutselingen en vervolgens profiteren van de situatie. De ADAC GT Masters is altijd deur aan deur racen en ik weet hoe goed de andere coureurs zijn. Het wordt zeker een close-affaire morgen.”

Dankzij hun overwinning nemen Feller en Mies een voorsprong van 17 punten mee naar de laatste race van het seizoen op zondag, waar er nog maximaal 28 punten voor het grijpen liggen. Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet het SSR-Porsche-duo die een achterstand van 25 punten hebben, maken waarschijnlijk het minste kans op het winnen van de Duitse GT-titel.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!