ADAC GT Masters begint zijn 16e seizoen in Oschersleben

De winterstop is eindelijk voorbij, van 22 tot 24 april zal de openingsronde van de ADAC GT Masters verreden worden in de Motorsport Arena Oschersleben. Eersteklas coureurs en topteams zullen deelnemen aan het Duitse GT-kampioenschap met een première: de ADAC GT Masters is de eerste Duitse raceserie die vertrouwt op milieuvriendelijke brandstof in de tot 600 pk sterke supersportwagens van vijf merken, en uitgaat van een voortrekkersrol.

Het topveld van coureurs bestaat uit zo’n 20 fabriekscoureurs en succesvolle GT-racers die ervaring hebben uit de Formule 1, WEC en IMSA. Ambitieuze jonge talenten willen waardevolle ervaring opdoen met de supersportwagens van de merken Audi, BMW, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche in een van de sterkste GT-competities van allemaal.

Van deze sterke startgrid zullen 14 tegelijkertijd op jacht naar punten in het Pirelli Junior-klassement. Het Schubert Motorsport-team, dat slechts 500 meter verwijderd is van de Motorsport Arena Oschersleben, wil aan het begin van het seizoen profiteren van het thuisvoordeel. De lokale held zal aanvallen met twee BMW M4 GT3’s, vertrouwend op twee fabriekscoureurs en een jong duo.

Zeven voormalige ADAC GT Masters-kampioenen jagen gedurende zeven raceweekenden in Duitsland, Oostenrijk en Nederland op een nieuwe titel in het Duitse GT-kampioenschap. Een van de favorieten is de huidige kampioen Christopher Mies (32, DE), die samen met Tim Zimmermann (25, DE) weer in een Audi R8 LMS GT3 Evo II rijdt voor Montaplast by Land-Motorsport. Zijn succesvolle teamgenoot uit 2021 Ricardo Feller (21/CH) kiest voor een ander cockpit en start voor hetzelfde team samen met de jonge coureur Jusuf Owega (20/DE).

Ook Christian Engelhart (35/DE) en Ayhancan Güven (24/TR) in de Porsche 911 GT3 R van Joos Sportwagentechnik of Raffaele Marciello (27/I) en Jonathan Aberdein (24/ZA) in de Mercedes-AMG GT3 Evo van Mann-Filter Team Landgraf hebben goede kansen op succes. Ook de coureurs van de teams Emil Frey Racing en T3-Motorsport willen in hun Lamborghini Huracán GT3 Evo inspraak hebben in de titelstrijd.

Duurzaamheid op alle circuits

Naast de spectaculaire race-actie bepaalt ook duurzaamheid het 16e seizoen van de ADAC GT Masters. Voor het eerst zal de nieuwe innovatieve brandstof “Shell Blue Gasoline 98 GT Masters” worden gebruikt, die voor ongeveer 50 procent uit hernieuwbare componenten bestaat. De jarenlange leverancier Shell ontwikkelde de milieuvriendelijke brandstof exclusief voor het Duitse GT-kampioenschap. Het project “Bottle Free Zone” dat in 2021 is gestart met partner BWT om plastic afval te voorkomen, wordt nog verder uitgebreid.

NITRO toont zaterdag en zondag vanaf 12.30 uur live de start van het ADAC GT Masters-seizoen, de races zijn online te bekijken op RTL+ en op adac.de/motorsport.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!