ADAC GT Masters: Dubbel voor Audi in Zandvoort dankzij Dries Vanthoor en Charles Weerts in race twee!

Ook vandaag stond er geen rem op de dominantie van Audi tijdens de tweede race van het weekend op Zandvoort. Dries Vanthoor en Charles Weerts (Team WRT) behaalden een tweede overwinning voor het merk met de vier ringen in de race van zondag. Het lijkt wel een succesverhaal te zijn voor de Audi R8 LMS GT3 en het Circuit van Zandvoort, want de laatste race van de GT Masters in 2019 werd ook gewonnen door een Audi van WRT met het duo Vanthoor – Feller. Verder kleurde het podium met drie fabrikanten, op de tweede plaats stond de #70 Mercedes-AMG GT3 van Maximilian Buhk en Raffaele Marciello (MANN-FILTER Team LANDGRAF), en de #19 Lamborghini Huracan GT3E met Rolf Ineichen en Franck Perera (GRT Grasser Racing Team) achter het stuur vervolledigde het podium op zondag.

Dries Vanthoor nam het eerste gedeelte van de zesde race van het seizoen voor zijn rekening in de Nederlandse duinen. Onze landgenoot had eerder op de dag de pole veroverd en hield ook de leiding vast na de start. Geleidelijk aan kon de Audi-coureur een kleine gat uitbouwen op zijn achtervolger Raffaele Marciello. Wanneer Charles Weerts het stuur mocht overnemen van zijn teamgenoot bedroeg de voorsprong een mooie 2 seconden op de eerste achtervolger. Als iedereen de pitlane had opgezocht volgde er een korte safety car procedure om de Porsche van Sven Müller te recupereren. Maar dat weerhield het Audi duo en niet van om met bijna 4 seconden voorsprong als eerste over de finish te komen met de #32 Audi R8 LMS GT3.

Start race 2

Dries Vanthoor

“Bij de start van de wedstrijd was ik een beetje bezorgd over de donkere wolken die boven het circuit hingen, maar het bleef gelukkig droog. We hadden nieuwe banden op liggen en dat hielp ons, ook al was het circuit behoorlijk vuil. De Audi rijdt hier heel goed en we waren in staat om onze voorsprong in de race gemakkelijk te beheren en uit te bouwen. Charles deed het laatste deel van de wedstrijd bijzonder goed en maakte de overwinning heel mooi af.”

Dries Vanthoor

Charles Weerts 

“Ik vind het circuit hier in Zandvoort fantastisch en het is leuk dat we hier gewonnen hebben. Het hele weekend was erg goed voor ons, met een mooie vijfde plaats op zaterdag, gevolgd door de pole en dan de overwinning vandaag. Dries plaatste ons in een geweldige positie met de pole en zijn indrukwekkende stint in het eerste deel van de wedstrijd. De safety car maakte het in de tweede helft van de race weer interessant, hierdoor kwam het hele veld terug bij elkaar, maar daarna kon ik toch opnieuw een mooie voorsprong opbouwen. Uiteindelijk kwamen we als eerste onder de finishvlag door en was ik ook nog eens winnaar in de Pirelli Junior competitie.”

Maximilian Buhk – Raffaele Marciello

Mercedes AMG-coureur Marciello bracht de wagen binnen op een tweede plaats tijdens de pitstop, maar wanneer Buhk de wagen overnam en terug op de piste verscheen was de Mercedes ondertussen teruggevallen naar plaats drie. Maar Buhk slaagde er vrijwel onmiddellijk in om de Lamborghini te paseren en probeerde zelf een aanval in te zetten op de leidende WRT Audi. Maar zijn poging mislukte en koos voor de piste van het veiligstellen van de punten en de podiumplaats. Niemand kon de nummer 70 Mercedes bedreigen waardoor het team een goede zaak doet voor het eindklassement en de titel.

Rolf Ineichen – Franck Perera

Op de vierde plaats stonden Jeffrey Schmidt en Marvin Kirchhöfer in hun #77 Corvette C7 GT3-R, het Mercedes-AMG-koppel Igor Waliłko en Jules Gounon met de #13 Mercedes-AMG GT3 maakten de top-vijf compleet.

Finish Race 2
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!