ADAC GT Masters: Eerste Audi-zege van het seizoen voor Ricardo Feller en Christopher Mies

Christopher Mies en Ricardo Feller behalen de eerste overwinning voor Audi ( Montaplast by LandMotorsport ) van het seizoen in de ADAC GT Masters 2021 in de Nederlandse duinen van Zandvoort. Maro Engel en Luca Stolz ( Mercedes-AMG Team Toksport WRT ) kwamen als tweede over de finishlijn voor de #10 BMW M6 GT3 van Nick Yelloly en Jesse Krohn ( Schubert Motorsport ). Grasser Racing kreeg een drive-through penalty voor een te korte pitstop en verspeelde zo misschien wel de eerste kans op een overwinning voor Mirko Bortolotti en Albert Costa Balboa in de #63 Lamborghini Huracan GT3.

De Zwitser Feller kwam meteen goed weg vanop de pole-position en kon zijn koppositie behouden tot aan de pitstops op de Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti. Tijdens het eerste deel van de wedstrijd werd het volledige veld terug bij elkaar gebracht omwille van twee safety car procedures. Meteen in de eerste ronde omdat de #3 Audi R8 LMS in het grind geparkeerd stond in de Gerlachbocht en wat later in de 18de minuut Klaus Bachler de #7 Herberth-Porsche met schade aan de achterkant en een lekke band gedwongen moest parkeren in de Tarzanbocht.

Klaus Bachler – Precote Herberth Motorsport

Door een latere pitstop dan de rest kwam Costa met de Grasser Racing Lamborghini als nieuwe leider terug de piste op, en nam een kleine voorsprong van 2 seconden op Mies gevolgd door Stolz, Krohn en Renauer. Maar dit was slechts van korte duur omdat er een drive-through penalty werd opgelegd wegens een te korte pitstop. Ook de andere Grasser Racing Lamborghini met het nummer # 82 (Mapelli/Zimmermann) werd om dezelfde reden een tijdstraf opgelegd. Mies kwam uiteindelijk met ruim vijf seconden voorsprong als eerste onder de zwart-wit geblokte door, onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts plaatsten zich net binnen de top-vijf in hun WRT Audi R8 LMS.

“Drie weken geleden pakte ik pole position en daarna win ik de race hier in een andere serie. Ik had nooit durven dromen dat ik dit weekend weer hetzelfde zou doen. Om dat te bereiken in de ADAC GT Masters is een megaprestatie. We hebben extreem waardevolle punten gescoord voor zowel het algemeen klassement als de Pirelli Junior-competitie,” aldus Ricardo Feller.

“Ik ben heel blij met de overwinning en ook voor het hele team, laat Christopher Mies weten. Ricardo deed het super goed in de kwalificatie en dankzij een goede auto was de race relatief makkelijk voor ons. In het begin was ik nogal verrast waarom de Lamborghini zo ver voor ons lag na de pitstop, en ik probeerde natuurlijk het gat zo snel mogelijk te dichten. Het is me ook gelukt. Toen hij vervolgens de pits in moest voor de penalty, was de race relatief veilig.”

Mirko Bortolotti – Albert Costa Balboa
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!