ADAC GT Masters: Joel Sturm maakt overstap van ADAC GT4 naar GT-kampioenschap

Na twee succesvolle jaren in de ADAC GT4 Duitsland promoveert Joel Sturm naar de ADAC GT Masters. Een overstap die hij samen met Allied-Racing al een ruime tijd gepland had. In april zal de 20-jarige Sturm zijn debuut maken achter het stuur van de Porsche 911 GT3 R in de Motorsport Arena Oschersleben.

De ADAC GT4 Germany is het ideale instapplatform voor GT-races en een springplank om later door te stoten naar de GT-klasse. In 2020 maakt hij een steile leercurve door in de ADAG GT4 Duitsland – het eerste seizoen voor Sturm in de autosport – de jonge Duister maakte meteen indruk tijdens de finale in Oschersleben als tweede op het podium. Sturm werd opgemerkt door het team van Allied-Racing tijdens het Duitse Kart-kampioenschap van 2019 in Ampfing, hij werd opgenomen in het junior-programma van het team uit Huglfing en kan genieten van een doorgedreven trainingsprogramma. Hij rondde zijn opleiding als Allied-Junior af en groeit nu door als ‘Young Professional’.

(c) ADAC GT Masters – Joel Sturm

Ondanks de sterke concurrent in het Duitse GT-kampioenschap verwacht het team mee te zullen strijden in de top-vijf ​​en ook een of twee overwinningen te behalen. Naast de deelname aan de ADAC GT Masters, zal het Allied Racing-team ook in 2022 vertegenwoordigd blijven in de ADAC GT4 Duitsland en deelnemen aan de Porsche Carrera Cup Duitsland.

(c) ADAC GT Masters – Allied-Racing
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!