ADAC GT Masters: Klaus Bachler wint laatste Pirelli Pole Position Award van het seizoen

Doordat het hele circuit gegijzeld werd door een dikke mistlaag liep de laatste kwalificatiesessie van het seizoen 1h45 vertraging op. Dit keer waren het niet de titelkandidaten maar wel Porsche-coureur Klaus Bachler die de poleposition voor de laatste race van het Duitse GT-kampioenschap op de Nürburgring wist te versieren. Alle ogen op de tabellen waren natuurlijk op de coureurs met titelaspiraties gericht. Titelverdediger Michael Ammermüller en zijn partner Mathieu Jaminet verzekerden zich van de beste startpositie onder de favorieten, ze delen de eerste startrij samen met Bachler.

Porsche domineerde de volledige tweede kwalificatieronde, zelfs tot in de slotminuten van de sessie wisselde de leiding van eigenaar, totdat Bachler de eerste plaats behaalde met een tijd van 1:35.470 minuten. De #92 SSR Performance Porsche met Ammermüller in het zitje kwam uiteindelijk 0.257 seconden tekort op de poleposition van collega-merkgenoot Bachler. 

Kampioenschapsleiders Ricardo Feller en Christopher Mies, wisten hun #29 Land Motorsport Audi op de vierde plaats te positioneren. Tussen de titelkandidaten van SSR en Land op de derde plaats zaten onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts van Team WRT. De vijfde plaats ging naar Joel Eriksson en Marco Holzer in een #74 Porsche 911 GT3 R van Küs Team Bernhard. Maro Engel en Luca Stolz, tweede in het klassement, moesten genoegen nemen met de achtste tijd en vertrekken met de #22 Toksport WRT Mercedes vanuit een minder gunstige startpositie voor de strijd in het kampioenschap.

Klaus Bachler

“Mega! Ik ben erg blij,” zei een opgetogen Bachler. “Het is geen makkelijk jaar voor mij geweest, dus het is mooi om het seizoen op deze manier af te sluiten. We hebben de juiste beslissing genomen wat betreft de afstelling en de banden. Ik had eigenlijk verwacht dat we op slicks zouden eindigen, maar halverwege de sessie begon het te miezeren. Op dat moment zei ik dat we op nat zouden blijven. We hebben nieuwe banden voor de race en het is altijd het beste om vooraan te beginnen. Ik wil de race ook vooraan eindigen, maar we hebben veel titelkandidaten achter ons, dus er kan veel gebeuren. Laten we zien hoe de race verloopt.”

De 14de en finalerace van het seizoen begint om 15:45 uur. Live-verslaggeving van NITRO begint om 15:00 uur.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!