ADAC GT Masters: Lamborghini domineert de eerste vrije training op Hockenheim

Indrukwekkend machtsvertoon van Lamborghini aan de start van het voorlaatste raceweekend van het Duitse GT-kampioenschap in Hockenheim: onder een blauwe hemellucht en met een stralend zonnetje haalden maar liefst drie Huracán GT3’s de top vijf tijdens de eerste oefensessie. Lamborghini-fabriekscoureur Franck Perera zette met 1:38.206 minuten de snelste tijd neer in de #19 GRT Grasser Racing Lamborghini.

Voormalig kampioen Jules Gounon kwam 0,033 seconden te kort op zijn Franse landgenoot en eindigde tweede in de #13 Zakspeed Mercedes-AMG GT3. Mirko Bortolotti sloot de top drie af achter het stuur van de #63 GRT Grasser Racing Lamborghini. De vierde plaats ging naar het duo dat momenteel derde staat in de rangschikking, Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller in de #92 SSR Performance Porsche. De top vijf werd vervolledigd door Maximilian Paul en nieuwkomer Luca Ghiotto in een derde Lamborghini Huracán GT3 van T3 Motorsport (#71).

“Ik hoop dat ik morgen in de kwalificatie hetzelfde kan doen”, grapte de Fransman, die zijn auto deelt met Rolf Ineichen. “Helaas hebben we donderdag door het weer wat waardevolle testtijd verloren, aangezien we een van de weinige teams zijn die hier sinds 2020 niet hebben getest. We werken echter hard en zagen vandaag dat we verbeterd zijn. Dat is goed, maar we hebben nog wel wat werk voor de boeg. Iedereen wil aan het eind van het seizoen laten zien waartoe hij in staat is. Het wordt een grote strijd, maar het circuit moet bij de Lamborghini passen.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!